Нещодавно у Київській області відбувся трунір з карпфішингу «Ulyaniki CUP 2020».

Його мета — це не тільки популяризація риболовного спорту, але й важливий етап для розвитку та вдосконалення майс­терності. 97 годин драйвової риболовлі, 12 команд, серед яких переможців визначали за дво­­ма номінаціями: загальна вага та 5 найбільших рибин. Він­ницьку область представляла команда «Robin Carp» — Сергій Міщук, Вадим Гальчак та Борис Копитко. Після виснажливої боротьби наші рибалки посіли четверте місце та увійшли до п’ятірки найкращих спортсменів з карпфішингу в Україні.

– У загальному нам вдалось спіймати 18 рибин вагою 123 кг 675 грамів! Найбільші з п’яти рибин були такі: 14.920 кг, 12.050 кг, 10.500 кг, 9.070 кг, 8.945 кг. Враження мегапозитивні, здорова конкуренція. Маємо гарні результати щодо обраних нами тактик лову. На змаганнях використовували продукцію власного виробництва ТМ «Robin», — каже рибалка Вадим Гальчак. — Серед любителів спортивної риболовлі озеро Уляники є одним із найбільш популярних водойм. Площа води 21, 5 га, всі сектори обладнані містками розміром до 32 кв.м, територія охороняється. Озеро славиться тим, що тут є найбільша риба в Україні, яку кожний риболов-спортсмен мріє впіймати, сфотографувати та відпустити. Риби дуже багато, а невеликі плотва, верховод­ка, карась, коли прикормлюєш точку, відразу тут як тут, і в тому місці наче вода «кипить»!

Зазначимо, що вінничани Вадим Гальчак, Борис Копитко та Сергій Міщук профе­сійно займаються ловлею коропів вже кілька років.

– Карпфішинг прийшов до нас із Англії, де турбуються про навколишнє середовище. Якщо ти вже впіймав рибу — ти переміг, ти сильніший. Залиш її для інших, хай вона і їх порадує. Ми відпускаємо 100 % улову. Якщо хочемо поїсти риби — йдемо до магазину чи на ринок. Але коропів не їмо принципово, бо то наші друзі.

Віталіна Володимирова