Безпека та безперебійність газопостачання Вінниччини під загрозою. Борги за розподіл газу перевищили 36 млн грн.

Заборгованість населення за доставку газу в 2020 році в Україні збільшилася до 700 млн грн. Таке зростання на додачу до неоплачених споживачами послуг розподілу газу у попередні періоди веде до боргової кризи у всій газовій галузі.

Заборгованість за послугу розподілу газу по Вінницькій області на 1 липня поточного року становить 36,3 млн грн. Найбільше боргують споживачі Вінниці та Вінницького, Теплицького, Тростянецького, Козятинського й Кали­нів­ського ра­йонів.

Від своєчасної оплати послуги розподілу газу залежить безпечне та безаварійне постачання газу в регіоні. Газові мережі Вінниччини за десятки років експлуатації суттєво зносилися, потребують оновлення. За кошти, що надходять від тарифу, газовики утримують та модернізують газову мережу, обслуговують та ремонтують газопроводи, виїздять на аварійні ситуації та ліквідовують їх. При несвоєчасному надходженні плати виконати ці роботи не буде за що.

«Вінницягаз» нагадує: розраховуватись за доставку блакитного палива потрібно до 20 числа місяця, в якому споживач отримує послугу. Тобто за липень до 20 липня. Клієнти «Віницягаз» можуть переглянути нараховані суми, історію споживання та платежів, завантажити рахунок до оплати та сплатити його в Особистому кабінеті на сайті 104.ua, мобільних додатках 104Mobile та 104Mobile Light, чат-боті 7104ua у Viber.

Сплатити за розподіл газу можна також

  • у мобільному додатку Telegram 7104ua,
  • через систему інтернет-платежів Portmone.com,
  • сервіс онлайн-платежів iPay.ua,
  • інтернет-послуги “Ощад-24”, “ПриватБанк”,
  • платіжну систему Центру муніципальних систем управління, у будь-якому відділенні «Укрпошти», через відділення будь-якого банку чи термінали самообслуговування.

Зверніть увагу! За послугу доставки блакитного палива та за газ як товар потрібно сплачувати окремо, за різними рахунками. За газ – постачальнику, за доставку – АТ «Вінницягаз».

З питань розподілу газу звертайтесь до контакт-центру АТ «Вінницягаз» за тел. 067-01-10-104, (0432) 509-104 з 8.00 до 20.00 щоденно.

Довідка. Регіональна газова компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнт­ського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн споживачів газу.