Якщо вам кажуть, що найкращий вихід — віддати кабачки знайомим — не погоджуйтесь. У літній сезон рекомендую обов’язково спробувати кабачкові… «голубці».

Кабачки виходять дуже ніжними, ароматними, соковитими! Вам знадобиться: 3-4 невеликих кабачки. 600-700 м’ясного фаршу, 100 г рису, 1 велика цибулина, 2 морквини, 2 зубки часнику, сіль за смаком, суміш перців мелена. Для заливки: 300 мл сметани, 100 г кетчупу, сіль, 0,5 ч. л. солодкої паприки.

Рис зварити до стану «аль денте» (практично до готовності). М’ясо перекрутити через м’ясорубку. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Підсмажити овочі на олії. В мисці змішати м’ясний фарш, рис та засмажку. Додати вичавлений часник, посолити та поперчити, перемішати. У молодих кабачків видалити кінчики та нарізати не дуже товстими кружальцями. На кожен шматочок покласти трохи фаршу й рівномірно розподілити його. Складати кабачки з фаршем у форму для запікання один біля одного ребром (якщо форма кругла – по колу, якщо квадратна – рядами). В такий спосіб заповнити всю ємність. Заливка: ретельно змішати сметану, кетчуп, сіль та паприку. залити кабачки сметанно-томатним соусом. Запікати страву в розігрітій до 1800C духовці, приблизно 1,5 години. Для начинки підійде будь-який м’ясний фарш: зі свинини та яловичини, індички або курки. Крім цього, її смак можна зробити цікавішим та насиченішим, додавши обсмажені дрібно нарізані гриби, болгарський перець або різні спеції і пряні трави (орегано, базилік, майоран тощо). Кетчуп можна замінити на свіжі помідори чи томатну пасту. За бажанням страву можна посипати зверху тертим сиром.

Смачного!