Вони звертали увагу на те, що лікарі відділення дитячої обласної лікарні не дотрималися висновків «Охматдиту» і лікували його не за протоколом. Саме це, на думку рідних, і призвело до рецидиву та погіршення стану дитини.

Представники відділення, де лікували дитину, наполягали на тому, що нічого не порушували і лікували правильно та згідно заключення німецьких медиків. Та, вивчивши усі нюанси, прокуратура Вінницької області за результатами розгляду звернення щодо неналежного лікування 12-річного вінничанина Дмитра Ш., внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 КК України.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Зокрема, у заяві йдеться про те, що на думку родини хлопчика, у наслідок неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками одного з лікувальних закладів міста Вінниці, які здійснювали лікування дитини протягом 2019 – 2020 років, у нього стався рецидив. За висновками лікарів “Охмадиту” на дитину чекає оперативне втручання за кордоном.

Довідково: ч. 2 ст. 140 КК України – Неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником,- карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Беремо цю ситуацію на контроль та разом із вами будемо слідкувати за ходом цієї справи. Бо це не типовий випадок, коли за ймовірну помилку лікарі можуть понести кримінальну відповідальність. Як правило, такі випадки зачасту покриваються.

Тетяна Квасюк