З 23 липня по 2 серпня у смт. Мангуш, Донецької області пройшло відразу три чемпіонати України: з пауерліфтингу, жиму лежачи та класичного жиму лежачи серед всіх вікових груп. Змагання пройшли з виконанням усіх протиепідеміологічних вимог: не більше 50-ти осіб у кожній групі учасників, дотримання дистанції, застосування засобів індивідуального захисту, доступність дезінфекторів тощо.

На відрядження спортсменів з обласного бюджету управлінням фізичної культури та спорту було виділено 18400 грн.

У чемпіонатах взяли участь представники 22 регіонів України, близько 130 учасників. У змаганнях взяли участь 8 спортсменів з Вінниччини: Іван Чупринко, Віталій Коломієць, Олександр Тетерук, Володимир Добриднюк, Олександр Шпильовий, Денис Антошко, Віктор Слободянюк, Сергій Лебідь.

Знаковим у цих чемпіонатах було те, що саме вінницькі спортсмени вибороли медалі у кожному з видів зманань. Віталій Коломієць – майстер спорту України міжнародного класу – здобув срібну нагороду з пауерліфтінгу у ваговій категорії до 83 кг, що дало йому можливість представляти Україну на майбутньому чемпіонаті світу, який пройде у Норвегії, якщо епідеміологічна ситуація в світі дозволить його проведення.

Також, не менш яскравою була перемога Чупринка Івана (вагова категорія до 74 кг) з класичного жиму лежачи, заслуженого майстра спорту України, який являється ще й тренером Віталія Коломійця!! Він уже не одноразово був чемпіоном України, Європи, світу, а також рекордсменом світу!! Срібло також у вінниччанина – Бондарчука Ігоря. У категорії до 93 кг бронзову нагороду виборов Слободяник Віктор! А у заключний день змагань бронзову нагороду завоював Тетерук Олександр у категорії 120+ кг.

У категорії до 83 кг до останнього підходу боролися Добриднюк Володимир та Антошко Денис і лише кілька кілограмів завадили останнім піднятися на п’єдестал.

На жаль, проведення чемпіонату світу, цьогоріч заплановане у Росії, не дає змоги нашим хлопцям представити свою країну. Але ми вітаємо спортсменів і бажаємо успіхів на наступних стартах!!

Валентина Лісова