Бо анонсоване скорочення роздутого штату посадовців у “турборежимі” розпочалось саме із департаменту охорони здоров’я під другу хвилю коронавірусу! Про «Дамоклів меч», що висів над головною по здоров’ю в області Людмилою Грабович говорили давно – з першого дня призначення нового губернатора.

Цікаво, що кілька місяців тому у своєму інтерв’ю Людмила Олексіївна спростовувала «чутки» про своє можливе звільнення, яке підігрівали кілька депутатів обласної ради…

Але Грабович не звільнили, а «ліквідували» її посаду разом зі всім департаментом! Таке шок-рішення прийняв голова облдержадміністрації Сергій Борзов, який має досвід різких розпоряджень на тему КЗОТу – трудового законодавства.

Водночас, нашим журналістам стало відомо, що Людмила Грабович нині не просто лягла перележати смутні часи на лікарняний, а справді їй зробили планову операцію… І в цей час 30 липня виходить розпорядження губернатора Сергія Борзова “Про необхідність призначення на вакантну посаду державної служби на період дії карантину”… І тут же оголошено добір з призначення на вакантну посаду державної служби категорії «Б» – директора Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької обласної державної адміністрації на період дії карантину.

А заступницю голови Наталю Заболотну визначено уповноваженою особою для проведення співбесіди з кандидатами.

І вже 3 серпня до кінця дня в ОДА мали скласти список ймовірних претендентів на владне крісло «ліквідованої» Людмили Грабович.

Також є версія, що управління Андрія Грачова у справах ветеранів у вересні розформують.

Ось такий кадровий коктейль відбувається за лічені 5 місяців до ліквідації самої ОДА!

Більше читайте завтра в газеті “33-й канал”.