А ще — відмінили усі масові заходи. Все через новий випадок COVID-19, котрий зафіксували напередодні. Таке рішення прийняла районна комісія з ТЕБ та НС. Це вже шостий підтверджений випадок коронавірусу в районі. Наразі усіх контактних осіб відправили на карантин, а  пацієнта госпіталізовано на лікування до обласної лікарні першої хвилі. Про це повідомляють на офіційному сайті Оратівської райдержадміністрації.

Всього на карантині опинилися 18 хворих терапевтичного відділення , медперсонал і четверо контактних осіб. Вони – на самоізоляції.

У повідомленні йдеться:

“З огляду на негативну тенденцію останніми днями щодо збільшення випадків захворюваності населення в країні та області на COVІD-19, наголошуємо на обов’язковому дотриманні заходів особистої гігієни та профілактики захворювань, спричинених коронавірусною інфекцією. Зокрема: часто та ретельно мийте руки, проводьте вологе прибирання службових та житлових приміщень, дотримуйтеся соціальної дистанції (не менш 1,5 метра), уникайте місць масового скупчення людей, дотримуйтеся маскового режиму.

Окрім того, в разі виявлення підозри захворюваності на COVІD-19 обов’язково дотримуйтеся вимог самоізоляції.

Бережіть себе та своїх близьких, залишайтеся здоровими!», – звертаються в Оратівській РДА до мешканців району.

Ілона ВАЛЬТЕР