На сьогоднішній день закриті на карантин кардіологічний центр та 3 відділення лікарні Пирогова.

Із 17 липня у КНП «Вінницький регіональний клінічний лікувально- діагностичний центр серцево-судинної патології» закритий на два тижні. Однак і до сьогодні заклад не відкрили. Нагадаємо, що у кардіоцентрі коронавірус виявили у 11 медиків та 10 па­цієнтів.

– Для того, аби центр запрацював, потрібно провести заключне обстеження працівників, які перебувають у самоізоляції. При умові отримання негативних результатів відкриття кардіологічного центру плануємо в четвер.

Наразі з понеділка розпочали контрольне обстеження працівників. Дослідження триватиме впродовж трьох днів. Якщо результати тестування на коронавірус будуть негативні, тоді і буде прийняте остаточне рішення: чи ми відкриваємо центр, чи заклад продовжить самоізоляцію! — розповів Олександр Шиш, директор департаменту охорони здоров`я ВМР.

На кінець липня у Вінниці зафіксовано 100 випадків захворювання серед медичних працівників. Коронавірус вразив 50 медичних сестер, 37 лікарів та 13 санітарок. Найбільше випадків захворювання серед медичних працівників по місту Вінниці зафіксовано:

1. КНП «Вінницька міська клінічна лікарня №1»;

2. КНП «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології»;

3. КНП «Вінницький міський клінічний пологовий будинок №2».

Ольга Корнійчук