За останні 10 днів в області значно зросла кількість важких випадків коронавірусної хвороби.

Раніше «швидка» доставляла у міську лікарню одного пацієнта, наразі госпіталізують до 10 осіб. Через збільшення завантаженості ліжок у опорних лікарнях маршрут пацієнта змінють два рази на тиждень.

На сьогоднішній день хворих з коронавірусом везуть у Хмільницьку ЦРЛ. На лікуванні з діагнозом — КОВІД-19 там перебуває 9 пацієнтів, зокрема 6 з Вінниці. Більшість пацієнтів — важкі.

Чому вінничан госпіталізують у Хмільницьку ЦРЛ – прокоментував Олександр Шиш, директор департаменту охорони здоров`я ВМР:

«В області 9 опорних лікарень першої хвилі. Всі визначені заклади мають угоди з Національною службою здоров’я. Лікарні є екстратериторіальними в межах госпітального округу. А отже, однаково безкоштовно надають допомогу як жителям м. Вінниці, так і мешканцям районних центрів. Тобто це не значить, що вінничани мають лікуватись тільки в Вінниці. Чи так само жителі районів мають лікуватись в себе в районі».

Маршрут пацієнта може змінитись у будь-який момент. Все залежить від завантаженості визначеної маршрутом лікарні. Тому тільки бригада екстреної медичної допомоги знає, куди транспортує чергового пацієнта.

Ольга Корнійчук