Більше року тому Вінницька міська влада відремонтувала дороги у мікрорайоні Корея. Була розширена проїжджа частина, новий асфальт, розмітка, замінені бордюри тротуарів по Лесі Українки. І все, здавалося б, добре, але через нову розмітку мешканці будинків, а це приватний сектор, не мають можливості виїзду та виїзду зі своїх дворів.

– Тут у «час пік» дуже інтенсивний рух, потрібна була така розмітка, щоб і водіям, і пішоходам, і велосипедистам було б безпечно рухатися, але зробили так, що тепер всі заручники ситуації, – пояснюють місцеві жителі нашому кореспонденту.

– Уздовж проїжджої частини ліворуч та праворуч – велосипедна розмітка, ніде навіть припаркуватися. Нещодавно залишила машину біля воріт, намагалася так стати, щоб не заважати ні пішоходам на тротуарі, ні велосипедистам, але одному велосипедисту не сподобалося і от вже через декілька днів отримала повідомлення про штраф 510 грн. Але штраф проблеми не вирішить, бо біля мого будинку така розмітка, що я не можу виїхати чи заїхати на подвір’ї, щоб не порушити правила ПДР. Бо тут і суцільна смуга, і велодоріжка, і пішохідний перехід «впирається» у мої ворота, – обурюється Катерина Михайлівна.

– У нас майже в кожному дворі машина. А по вулиці більше сімдесяти будинків. Це навмисно намалювали таку розмітку, щоб за наші штрафи міський бюджет наповнювати? Бо коли тільки робили дорогу ми просили розширити тротуари і на них зробити велодоріжки. Але нас не почули. Як і з «зеброю», яка не проглядається водіям з-за поворотом. Ця розмітка лише створює небезпеку усім учасникам дорожнього руху! – впевнені люди.

Допомогти з вирішенням цього питання члени ініціативної групи просили у відділу з паркування вінницької міської ради, патрульної поліції. Якщо найближчим часом не буде змінена розмітка по їхній вулиці, готові вдаватися до більш радикальних дій.

Міла ПОЛІЩУК