Перший постріл можна буде зробити в день відкриття о 16 годині. Про це нам повідомили в Українському товаристві мисливців та рибалок.

– Полювати дозволяється на норця великого, качок (крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, казарок білощокої та червоноволої), лиску, куликів (крім кулика-сороки), ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника,  крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців, баранця великого), голубів (крім голуба-синяка), гусок (крім гуски малої), — розповів голова Вінницької обласної ради Українського товариства мисливців та рибалок Юрій Карвацький. — Полювання триватиме до 27 грудня включно. Норма добування пернатої дичини одним мисливцем не повинна перевищувати: норців великих – 2, гусей – 3, качок – 5, лисок – 6, куликів та голубів – 10, перепелів – 15 голів. Полювання на фазана буде лише на самців за разовими відстрільними картками, у присутності відповідальних осіб користувачів мисливських угідь. Кожен мисливець обов’язково повинен мати при собі дозвільні документи на право полювання, на зброю та на мисливських собак. І, звісно, не забувати про особисту безпеку та безпеку оточуючих!

Зазначимо, що за незаконно добуту дичину порушник має сплатити: за лебедя – 4000 грн. за одну голову, за гусака і фазана необхідно буде сплатити по 2 тис. грн. За качку, перепела та голуба доведеться викласти по 1 тис. грн. У додаток штрафи за порушення правил, розмір яких коливається від 102 грн. до 1 020 грн.

Валентина Лісова