Правда традиційного концерту зірок в суботу на відкритті 10-го сезону фонтана не було через коронавірус.

Втім, і без концертної програми на набережній Рошен зібралось до 5 тисяч глядачів.

А справжнім сюрпризом цього вечора стала поява на променаді набережної 5-го президента України Петра Порошенка із дружиною Мариною.

Не було сцени, не було зірок та місцевого бомонду.

Петро Порошенко просто звернувся до вінничан і подякував за підтримку в зв’язку зі смертю  батька:

– Я хотів би від нашої родини подякувати вам за слова підтримки, яку наша родина відчувала від вас у ці непрості часи. Менше двох місяців тому я втратив батька. Людину, яка була моїм другом. Людину, яка була дуже тісно пов’язаною з Вінницею. Ми отримали десятки тисяч слів співчуття від вас. Я дуже дякую вам за таке дуже тепле, людське ставлення. Без цієї підтримки мені було б набагато важче пройти шляхи випробування в цей непростий для нашої родини, для Вінниці і для всієї України рік. Ми точно об’єдналися. Нам точно не вистачає гарного настрою. Точно не вистачає свята.

І наш вінницький фонтан, який зараз відомий вже в усьому світі, через коронавірус довгий час не працював. І зараз нова хвиля. Вони знову хотіли обмежити це. Я хочу сказати, що керівництво Roshen зв’язалося з керівництвом міста і домовилися, що з сьогоднішнього дня, незважаючи на коронавірус, незважаючи на економічну кризу, яка була заподіяна «новими обличчями», незважаючи на соціальну кризу, навіть незважаючи на агресію, яку Росія здійснює проти нас, ми будемо святкувати і будемо демонструвати, що ми віримо, що в Україні і Вінниці все точно буде добре. І за те, що тут сьогодні зібралося, може, з десяток тисяч людей для того, щоби зустріти символ нашого міста, я вам дуже дякую. Дякую, що ми разом. Дякую за вашу віру в перемогу. Дякую за ваші посмішки. Дякую за ваші вітання. Все буде добре. І слава Україні!, ‒ сказав Петро Порошенко.

Після цього експрезидент зробив сотні селфі та досить відкрито спілкувався із фронтовиками та вінничанами, що цілими сім’ями прийшли в цей вечір послухати українські пісні та яскраве шоу біля фонтана Рошен.