Калинівський районний суд Вінницької області прийняв до провадження позов керівника Калинівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Міністерства освіти і науки України до однієї із сільських рад Калинівського району та державного реєстратора про визнання незаконним і скасування рішення сільської ради і рішень про державну реєстрацію права комунальної власності на 7 земельних ділянок загальною площею майже 100 га.

“Наразі установлено, що державним реєстратором сільської ради, грубо порушуючи ряд норм земельного законодавства, за відсутності жодних правових підстав, прийнято сім незаконних рішень про державну реєстрацію права комунальної власності на земельні ділянки державного навчального закладу загальною площею майже 100 га вартістю 66 млн грн”, — інформує пресслужба прокуратури Вінницької області.

Дані державні земельні ділянки відносяться до земель лісового фонду, сільськогосподарського призначення, на окремих з них розташовані будівлі закладу освіти, які є власністю держави.

Наразі відомо, що за фактом неправомірних дій державного реєстратора Калинівською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 365-2 КК України.

Василина Вереснева