Так, завантаженість ліжок у закладах для хворих на COVID-19 у місті складає 64% , а має бути менше 50%. А показник позитивних тестів становить 20,2%, при нормі менше 11%. Про це повідомляє сайт Вінницької міської ради.

За словами директора Департаменту Вінницької міської ради Олександра Шиша, по інтерактивній мапі вийшла незрозуміла ситуація. «Станом на 7 серпня вся Вінницька область перейшла в «зелену зону» за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19. На брифінгу Міністр охорони здоров’я сказав, що ці дані не відповідають дійсності, а оприлюднена інформація братись до уваги не буде. Сьогодні до кінця дня Міністерство охорони здоров’я внесе зміни в інтерактивну мапу. Якщо аналізувати реальний стан захворюваності у Вінниці, то по наших розрахунках ми знаходимось у «жовтій зоні» та наближаємось до «помаранчевої», – каже Олександр Шиш.

«Наразі алгоритм роботи незмінний: проводимо тестування, вчасно виявляємо пацієнта, ізолюємо і лікуємо. За рахунок цього кількість активно хворих вінничан залишається в межах 230-240 людей. Цей показник – стабільний. АЛЕ: щоб ми не увійшли в «червону зону» карантинних обмежень, я прошу всіх вінничан дотримуватись соціальної дистанції, дезінфікувати руки та одягати маски. Лише від нас усіх та нашої спільної відповідальності залежить динаміка поширення коронавірусу в місті»,- зазначає Олександр Шиш.