На Вінниччині стався вже другий летальний випадок серед медичних працівників. Помер 51-річний лікар клінічного високоспеціалізованого гематологічного відділення Вінницької обласної клінічної лікарні імені М.Пирогова Ігор Данилюк.

«Він надійшов 3 серпня в МКЛ № 1 у вкрай важкому стані, відразу в реанімаційне відділення з приводу: Сovid, негоспітальна двобічна полі­сегментарна пневмонія, дихальна недостатність враження легень, постійно залежний від кисню. Хворів гіпертонічною хворобою 2 ступеня.

Враховуючи стрімке наростання гіпоксії, вранці 5 серпня був переведений на ШВЛ. Через швидке наростання респіраторного дистрес-синдрому та набряку легень 5 серпня констатовано смерть».

– Дала доручення управлінню Державної служби України з питань праці у Вінницькій області негайно утворити комісію з розслідування випадку смерті лікаря. Триматиму ситуацію з розслідування на особистому контролі, — повідомила перший заступник голови Він­ницької ОДА Наталя Заболотна.

У вихідні зупинилося серце ще трьох ковідних пацієнтів Вінницької ЦРКЛ.

– Усі троє були важкі, лежали в реанімації, мали позитивні результати на Ковід. Один пацієнт, 75 років, з Бохоників, був у нас дві доби. У нього наші лікарі діагностували двосторонню пневмонію. А з 6 на 7 серпня ще й стався інсульт, що суттєво посилив ковідну патологію. Хворий помер. Ще одного важкого пацієнта, якого ми не змогли врятувати, перевели у нашу лікарню з гематологічного відділення лікарні ім. Пирогова. Йому було 68 років. Також втратили 55-річну жінку з Тростянецького району. У неї теж була двостороння полісегментарна пневмонія. Ковідну патологію посилив інфаркт міокарда – і ми не змогли її повернути до життя, — повідомив головний лікар Вінницької ЦРКЛ, яка сьогодні лікує виключно ковідних хворих, Олександр Кривов’яз.

Олександр Кривов’яз

Ще двоє вінничан з коронавірусною ін­фекцією померли в МКЛ №1. 38-річний чоловік потрапив у лікарню 24 липня з діагнозом: двостороння пневмонія, легенева недостатність. Наступного дня ПЛР-тест підтвердив коронавірус. Хвороба розвивалась стрімко, на третій день лікування пацієнта перевели в реанімаційне відділення та підключили до апарату ШВЛ. 7 серпня чоловік помер.

У неділю померла 73-річна жінка. Була госпіталізована у важкому стані, діагноз — двостороння полісегментарна пневмонія, легенева недостат­ність, постійно залежна від кисню. До МКЛ №1 лікувалась в гематологічному від­діленні з приводу лімфоми. Через важкий перебіг коронавірусної хвороби, обтяжений соматичною патологією, хвора померла. «Наразі реанімаційне відділення МКЛ №1 завантажене на 100%. Кількість важких хворих збіль­шилась. Із 81 ліжка для хворих з діагнозом COVID-19 зайняті 85%», — повідомила медичний директор МКЛ №1 Лариса Чорна.

Міла Поліщук