Цю інформацію надав керівник апарату облдержадміністрації Олександр Коханець за запит депутата облради Андрія Вигонюка.

«Відповідно до розпорядження голови Вінницької обласної державної адміністрації від 30 липня 2020 року №487 «Про необхідність призначення на вакантну посаду державної служби на період дії карантину» виявили бажання взяти участь у доборі з призначенням на вакантну посаду категорії «Б» — директора департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА наступні особи: Лукашенко Ігор Вікторович, Окаєвич Оксана Сер­гіївна та Задорожна Ольга Іванівна», — йдеться в офіційній відповіді.

Наш кореспондент намагався з’ясувати, хто ж ці люди, які на час карантину хочуть відповідати за охорону здоров’я населення області.

Ігор Лукашенко не місцевий, з Полтавщини, про нього відомо лише, що очолював Чуднівську ЦРЛ (Житомирщина).

Дві інші претендентки — вінничанки. Оксану Окаєвич знають як співробітницю обласної СЕС. Але зі слів головного санітарного лікаря Вінниччини Валентини Зайцевої, вона там вже декілька років не працює.

Найбільше відгуків про Ольгу Задорожну. Вона давно працює в про­фільному департаменті, очолює управління лікувально-про­філактичної допомоги.

– Конкурсний відбір тривав рекордно короткий термін — фактично один робочий день на підготовку та подачу документів, — прокоментував отриману відповідь на свій запит депутат облради Андрій Вигонюк. — Із тих претендентів, що тут вказані, Ольга Задорожна очевидний фаворит серед поданих кандидатур. Вона має значний досвід роботи в управлінні лікувально-профілактичної роботи та позитивно себе зарекомендувала серед колег. Сподіваємось на успіх та системні зміни в управлінні галуззю, важелів для цього більш ніж достатньо.

Міла ПОЛІЩУК