В дитячій обласній він без преси – лише із лікарями, губернатором і персональним фотографом.

Зате о 12.30 на Київській в лікарні «швидкої допомоги» сьогодні очікується його брифінг щодо антирекорду із КОВІД19 в Україні та на інші медичні теми…

Дивіться прямий ефір “33-го каналу” із цього брифінгу сьогодні.

Нагажаємо, що 30 березня Верховна Рада з другої спроби проголосувала за Максима Степанова – ексголову Одеської ОДА. Попри те, що Степанов має медичну освіту, він ніколи не працював лікарем, не був менеджером медичних управлінь чи лікарень, але допомагав медичним закладам. Чому саме Степанов? Чи не вплинули його зв’язки із Ігорем Коломойським на такі рішення? Чи може, його конфлікт із п’ятим президентом Петром Порошенком став «візою» на таку посаду?

Медична освіта є, лікарський досвід – ні.

Максим Степанов народився 18 серпня 1975 року в селі Сковородіно Амурської області (Росія) в родині медиків. Невдовзі сім’я перебралася в Україну. У 1990–1992 роках працював санітаром у Слов’янській міській лікарні № 1.

У 1998 році він закінчив Донецький національний медичний університет за спеціальністю «Хірургія». Проте за спеціальністю не працював.

У 1999 році він обійняв посаду заступника генерального директора ДК «Торговий дім «Газ України» НАК «Нафтогаз України», далі – заступника генерального директора ЗАТ «Промислово-фінансова компанія «Віче».

Від податкової до голови області

У 2003 році Степанов уперше обійняв посаду в органах влади, ставши заступником голови Державної податкової адміністрації України. Водночас отримав другу вищу освіту – закінчив Київський національний університет за спеціальністю «Міжнародна економіка».

Вперше в одеській владі з’явився у 2008 році, коли став першим заступником голови Одеської ОДА Миколи Сердюка. Пробув на посаді два роки, після приходу до влади Віктора Януковича був з цієї посади звільнений. З 2011 року був директором поліграфкомбінату «Україна», який одним із перших почав друкувати в країні ID-картки. Згідно з даними електронної декларації про доходи за 2016 рік, Максим Степанов на той момент був власником корпоративних прав кількох підприємств – товариства з обмеженою відповідальністю «Республіканський правовий союз», IPDevelopment Group OÜ (Естонія). Його дружина Наталя Степанова володіє частками у двох товариствах з обмеженою відповідальністю – «Ед’югет» і «Спецагротех».

Але Степанов повернувся до Одеської ОДА. Саме у грудні 2016 року він став переможцем конкурсу на посаду голови Одеської ОДА. На цій посаді він змінив Міхеїла Саакашвілі.