Про це повідомляє сайт Вінницької міської ради.

« Весь муніципальний транспорт повністю переходить на безконтактну оплату і фіксацію проїзду. Тобто кожен пасажир, хто їде у транспорті, має реєструватися, приклавши картку до валідатора. Зокрема, і ті жителі, які користуються пільгами на проїзд», – зазначила директорка КП «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна.

За словами генерального директора КП «Вінницька транспортна компанія» Михайла Луценко, валідація пасажирів необхідна для забезпечення стабільної роботи транспорту. Адже кошти отримані з міського бюджету йдуть на утримання громадського транспорту та на заробітну плату водіям.

У КП «Вінницякартсервіс»закликають батьків школярів та студентів оформляти студентські та учнівські картки.Адже, при придбанні проїзних на місяць учням та студентам надається пільга на проїзд. Якщо для звичайних громадян проїзний коштує 340 грн., то для учнів діє знижка 70% – вартість проїзного 110 грн., а для студентів знижка 50% – 170 грн.

Нагадаємо, що окрім, карток рохраховуватись можна і за допомогою: СМС та QR-коду, безконтактною банківською карткою та технологіями NFC.

Ольга Сонячна