Заступниця голови Вінницької ОЛА Наталія Заболотна прокоментувала ситуаціб  із захворюванністю на COVID-19 у Яришівському психоневрологічному будинку-інтернаті.

-Перший випадок захворювання на коронавірус встановлено 12.08.2020 у молодшої медичної сестри – санітарки палатної будинку-інтернату, яка була контактною особою та з 05.08.2020 року перебувала на лікарняному.Вже проведено тестування 41 особі контактним працівникам та клієнтам (6 працівників та 35 клієнтів закладу). Захворювання підтвердилось у 1 працівника – молодша медична сестра (санітарка – палатна) та 5 клієнтів закладу.Працівник закладу перебуває дома на самоізоляції. Стан її здоров’я задовільний.Підопічних закладу, хворих на COVID-19, госпіталізовано для посиленого контролю за станом їх здоров’я. На разі вони почувають себе задовільно.

Ще у 44 працівників відібрано біоматеріали для аналізів на ПЛР. Тестування буде продовжено, щоб охопити усіх працівників та клієнтів закладу.В закладі посилено режим карантинних заходів.Ситуація із захворюванням в закладі перебуває на постійному контролі.

Віталіна Володимирова