В області почали готувати лікарні другої хвилі. За словами начальника відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню ДОЗ ОДА Тетяни Бондаренко, 9 опорних лікарень завантажені на  88,3%. В опорних лікарнях області на стаціонарі з підтвердженим COVID-19  та підозрами лікується 326 осіб. «Ситуація у Яришівському психоневрологічному будинку-інтернаті, під контролем. ПЛР показав позитивний результат у 7 осіб. П’ятьох  захворілих каретами швидкої допомоги доставили в Козятинську ЦРЛ, двох хворих помістили у ізолятор інтернату. Наразі персонал та  підопічні психоневрологічного закладу проходять обстеження на коронавірусну інфекцію»,- зазначає Тетяна Бондаренко.

У вівторок, серед 520 підозр, коронавірус підтвердили у 51 особи. За минулу добу- лідерами стали : м. Вінниця -18 нових хворих та Могилів-Подільський район – 11. У Хмільницькому районі – 8, по 3 – у Вінницькому та Жмеринському районах, поодинокі випадки зафіксовані у Бершадському, Козятинському,Тростянецькому, Літинському, Немирівському, Тульчинському, Томашпільському та  Чечельницькому районах.

За останню добу зареєстровано 1 летальних випадок. В Тростянецький ЦРЛ померла 81 – річна жінка, жителька Тростянецького району. Вчора поступила в лікарню у вкрай важкому стані. Мала супутню патологію, серцеву і легеневу недостатність, психіатричні розлади. Це вже 71 летальний випадок від ускладнень викликаних коронавірусною хворобою.