Нарешті керівництво області визначилось з посадою директора департаменту охорони здоров’я та реабілітації. Директора обрали без проведення конкурсу.

За словами голови Вінницької облдержадміністрації Сергія Борзова, «конкурсу серед держслужбовців під час карантину проводити не можна, бо вони відмінені по всій Україні». «У департаменті буде тимчасовий керівник до конкурсу. Спочатку укладемо контракт, призначимо керівника. А потім, по закінченні епідемії, проведемо конкурс», — каже Сергій Борзов.

Стало відомо, що тимчасовим керівником медичного департаменту призначена Ольга Задорожна, начальник управління лікувально-профілактичної роботи ДОЗ ОДА. Наразі документи майбутнього директора знаходяться на затвердженні у Києві.

До відома: на крісло профільного департаменту охорони здоров’я претендендували: Ольга Задорожна, начальник управління лікувально-профілактичної роботи департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації; Ігор Лукашенко — головний лікар Чуднівської лікарні, що на Житомирщині, та Оксана Окаєвич — колишня співробітниця Лабораторного центру МОЗ України.

Чому міністр охорони здоров’я приїздив на Вінниччину? Візит був оглядовим. Його переконували, що лікарня «швидкої допомоги» необхідна для області. До нього прагнули потрапити рідні «залікованих» пацієнтів, але не вдалося. Відповіді на запитання журналістів під час брифінгу були поверхневі.

Ольга Корнійчук