До прокуратури Вінниччини дійшла резонансна історія із «прихватизацією» популярного джерела на березі Вишенського озера за 10-м мікрорайоном загадковою релігійною громадою «Дванадцять апостолів».

До речі, в ці громаді активісти вже знайшли «однофамільців» та потенційних «родичів» відомих у Вінниці та області суддів та прокурорів.

А ще суть скандалу в тому, що із цього цілющого джерела щодня беруть воду сотні вінничан… І тут по документах виявляється, що ділянка із джерелом вже у приватній власності та скоро до нею можуть парканом перекрити доступ для городян.

Тому в продовження розслідування керівник ГО «Автомайдан Вінниччина» Таїса Гайда написала 17 серпня до Вінницької обласної прокуратури повідомлення про злочин з цього приводу.

-Раптом виявилось, що жодна місцева рада – Вінницька міська чи Вінницька районна не видавала цю землю у приватну власність таємничій Незалежній релігійній громаді «Дванадцять апостолів», яку за нашими даними  заснували батьки прокурора Попеску …!, – зазначила керівник ГО «Автомайдан Вінниччина». – Ми також підозрюємо, що там фігурують родичі суддів та одна адвокатка, яку підозрюють в дачі хабара та по ній тривають суди…  Ось такі «колоритні» люди хочуть забрати у вінничан берег озера та цілюще джерело… Тому як мешканка Вінниці та громадянка України я вимагаю від прокуратури перевірити достовірність документів на земельні ділянки із кадастровим номером 0520688900:01:004:004 та 0510100000:02:070:0409… Бо згідно із Водним і Земельним кодексами такі ділянки є власністю народу України і не можуть передаватись у приватну власність…

А тим часом біля джерела «Вишенське», схоже, почалась друга серія знищення цієї місцини. Бо зовсім поряд невідомі висипали щонайменше 5-6 вантажівок будівельного сміття, залишки асфальту, бетонних плит та щебеню. Можливо, так готується дорога для майбутніх будівельних робіт тут на осінь, коли дощі розмиють цю грунтову дорогу? Втім, ось це звалище на березі озера вже є злочином, бо за кожен кілограм будівельного сміття у Вінниці є цілком конкретний штраф! Тому Муніципальна варта та поліція по камерах стеження можуть вирахувати на раз ці автор, які возять сюди грунт і сміття!

Чи при нинішньому дефіциті питної води це джерело вже не потрібне Вінниці та вінничанам?