Самого Присяжного на сесії не було, хоча люди дуже хотіли з ним зустрітися віч-на-віч. Але вони розповіли про проблему усім депутатам і попросили вплинути на нього.

– Сталася така ситуація, що ми змушені через селищного голову і сесію звертатися до пана Присяжного. Люди поприїжджали з різних куточків України для того, щоб встановити справедливість. Справа в тому, що цей депутат увів в оману нас, забрав наші землі, не платить податки, ухиляється від них. Орендну плату теж не виплатив. Та ще й насміхався: “І кому ти поскаржишся?” – розповідає Людмила Войткова — Ось молода мама, котрій він погрожує, мій однокласник, котрого він обзивав, коли він поцікавився орендною платою. Бо платить за землю смішні гроші, у той час, як інші орендарі — по 10-11 тисяч гривень. Мені взагалі не заплатив… Наші земельні ділянки знаходяться у Великій Русаві та Новоолександрівці. Він підробив підписи уклав якісь договори і забрав в людей по кілька паїв. Мені пощастило забрати в нього свою землю і віддати в оренду відповідальнішому підприємцю. А що ж робити іншим людям?  Пан Присяжний руку на груди кладе, співає гімн України, а потім називає нас виродками! А хто ж він такий, коли так чинить зі своїми односельцями? З людьми, до котрих увійшов у довіру, котрих добре знає? Ми будемо позиватися до нього, а депутатів просимо позбавити його від депутатських повноважень, адже він все одно на сесії не приходить.

– Зі мною він не хоче розмовляти, тільки погрожує. Довелося звертатися до поліції. – додає Вероніка Мусієнко — Оригінали документів на землю всі в нього, він мені їх не віддає. Ледь видерла в нього договір. От, власне і все. Зустрічатися зі мною не хоче, мою бабусю, котра теж віддала йому пай, і мене обзивав придурками. У мене батько безвісти пропав. У нього залишився пай. Пан Присяжний (до речі, наш близький родич), запропонував допомогти оформити землю. Поміг! Я йому ще потім заплатила 8,5 тисячі гривень за те.

– Він мені особисто зателефонував і почав сваритися, мовляв, навіщо ти сплатила податок на землю, я ж його вже сплатив — розповідає Марія Грама – І почав вимагати в мене документи. Якби нам про це розповідали кілька років тому, то ми б не повірили що таке може бути. Григорій Припиновський, Тетяна Німеровська, Раїса і Роман Кащук та інші — це ті люди, котрі потерпають від свавілля цього депутата.

Тільки згодом вдалося зв’язатися з Володимиром Присяжним і він розповів:

– Всі землі, котрі я там тримаю — це в основному відумерла спадщина. Нею не користувалися по 10-15 років. Сільська рада це все приховувала. Після 2014 року почали оформляти ту землю спадкоємці. Я допомагав це робити. Кілька років тому допоміг оформити землю і для Мусієнко. За це мав отримати у постійне користування цю землю на 10 років. Але вона приїхала до мене два тижні тому і сказала, щоб я їй виплатив 3 тисячі доларів наперед, бо в неї проблеми з житлом. Якщо ні — то, мовляв, розірву договір. Але в мене зараз таких грошей немає! Людимила Войткова теж захотіла більше грошей за пай. Її землею я користувався всього 2 роки, а вона хоче, щоб я заплатив як за 20 років!

І податки я всі сплачував. Але у сільській раді кілька років тому вирішили підняти податки на 300 відсотків і тепер за гектар землі я маю сплатити по 260 гривень податків. Я звертався до сільської ради, аби вони мені надали документи щодо зміни оподаткування землі, хотів дізнатися на якій підставі вони підняли цей податок. Я орендну плату сплатив по 11600 гривень за пай, не менше, ніж “Зелена долина”. Дехто взяв гроші у цього господарства під заставу, але мовчать про це.  І договори у всіх на руках. Ці люди справді моя родина. І нікого з них я не образив нічим. Якщо я щось порушив — нехай звертаються до суду.

Голова селищної ради Валерій Немировський був вражений і пообіцяв людям від імені громади звернутися до начальника поліції, аби розібратися у цій скандальній ситуації.