На одного довгожителя на Бершадщині стало більше. Нещодавно свій столітній ювілей відзначила жителька с. Джу­линки Бершадського району Васюта Єлизавета Степанівна.

У Джулинці Єлизавета Степанівна проживає нещодавно. Понад чотири роки тому її запросила до себе із с.Гурівщина, що за 25 км від Києва, дочка Людмила Семенівна Поліщук, яка, до речі, також лі­кар. Але окуліст.

Єлизавета Степанівна — знаний лікар терапевт-кардіолог. Понад 25 років працювала головним лікарем лікарні Макарова. Непростим було її дитинство: мати померла під час пологів, тож залишилася з батьком та мачухою, у яких було чимало спільних дітей. Єлизавета росла та мріяла стати лікарем. Згодом мрія здійснилась — закінчила медінститут та стала лікарем-кардіологом.

Ювілярка досконало володіє німецькою мовою, дуже любить поезію. Ще донедавна напам’ять читала твори Єсеніна! Земляки цінують її за високий професіоналізм: дуже добре розбиралася у складних випадках кардіології! Читала кардіограми по міліметрах. Її онучка Наталія Іванівна Легкун, яка нині працює директором Джулинського терцентру, згадує: «Бабуся Ліза настільки розбиралася у кардіології, що до неї приїжджали лікарі із Києва, щоб визначитися у складних випадках. Має багато медалей та грамот за свою працю». Традиційно запитую її: «У чому секрет довголіття?» І чую у відповідь: «У любові та відданості роботі». Вона завжди світилась від задоволення, коли лікувала людей». І несподівано додала: «А ще — від червоної перчиці! Усі страви, особливо борщ, бабка варила перчененькими. Стручок перчиці — незамінний інгре­дієнт у приготуванні».

З квітами, подарунками та щирими словами ювілярку вітали представники громади села на чолі з головою Джулинської ОТГ. Вітаючи імениницю, Петро Швець зазначив, що на долю українців, народжених на початку 20-го століття, випали великі випробування, пов’язані з страшними подіями — війнами та тоталітарними жахіттями. «Радіємо, що, переживши багато бурхливих подій, Ви стали свідком народження незалежної Української держави», — сказав Петро Швець, звертаючись до поважної іменинниці.

Ольга Корнійчук