– На вишенском озере провели санитарную обрезку деревьев.

Я вот думаю, возможно не было лестницы повыше?- запостив у Фейсбуку

фото Катерины Сторожук вінницький архітектор Віталій Плясовиця.

І під цим постом у соцмережі маємо вже до сотні коментарів, більшість із яких з матюками в стилі «уроди», «дупорукі з пилками»,  «Щоб їм рабин таку “санітарну обрізку” зробив!»

Ось як директор «Вінницязеленбуду» прокоментував це велике обрізання старих дерев у парку на Вишенці:

– Дерева поламав і повалив останній бурелом… І мені страшно уявити, якби не дай Бог така стара верба впала на відвідувачів парку… Тому ми вимушено зачищаємо цю алею над озером та інші старі верби в зоні мангалів біля рятувальної станції. Я розумію, що людям все літо було комфортно в затінку цих дерев, які вже більше 45 років є символом цієї набережної. Але сама природа показала, що ресурс гілок та крон цих верб вже на межі, – пояснив Ігор Любовський. – Тому бригада із 20 осіб поки що продовжує цю роботу… І хочу всіх заспокоїти, що вже наступної весни ці верби будуть ще кращими ніж були. Бо приклад обрізання старих верб на озері біля храму на Максимовича показав, що крона швидко оновлюється і вже є безпечною для перехожих та відпочиваючих.

Також зазначу, що всі підозри стосовно «заготівлі дров» за рахунок верби чи тополь – це нісенітниця! Бо ці породи майже не горять і заготовлювати їх на зиму для опалення марна справа… А якщо хтось хотів «хайпанути» на цій санітарній обрізці старих верб, то нехай нагадає ситуацію із старим каштаном, що впав нещодавно на тролейбус… Звісно, ми всі любимо великі дерева, їхню крону та затінок під час спеки… Але в даному випадку після бурелому іншого варіанту у нас просто не було…