Його затримала поліція на соняшниковому полі біля села Махаринці під час конфлікту із рейдерами із Миколаєва. Тоді комбайн без номерних знаків під охороною поліції зібрав 6 гектарів недозрілого соняшника на полях 80 пайовиків із Махаринців. Ймовірно через відчай Сергій взяв грудку чорнозему і кинув у комбайн… Його на місці подій затримала поліція. Спершу фермеру Сергію Бенедичуку інкримінували хуліганство, а нині за словами дружини фермера статтю перекваліфікували на “збирання чужого урожаю”..

Суд відбудеться сьогодні.

А на полі під Махаринцями селяни влаштували цілодобовий патруль і охороняють свій урожай.

Якщо Сергія Бенедичука суд не випустить на волю селяни трьох сіл із батьківщини Грушевського – Сестринівки, Сигналу і Махараринців у понеділок обіцяють пікетувати обласну поліцію у Вінниці та Вінницьку ОДА.

Адже під час сутички на полі постраждали дві жінки, знищено урожаю на 150 тисяч гривень… А фермера-фронтовика Сергія Бенедичука затримали за супротив рейдерам, яких охороняла поліція. Начальнику поліції Козятинського району громади цих трьох сіл висловили недовіру за силові дії та матюки поліції на полі 9 вересня.

Більше подробиць в газеті «33-й канал» наступної середи.