Нагороди вручав митрополит Вінницький і Барський Симеон.

За словами владики Симеона, Вінницько-Барську єпархію із лікарями та працівниками медичного Центру пов’язують давні добрі стосунки. Ще у 2014 році, коли розпочалася неоголошена війна проти України, священик Олексій Волков разом із мобільним госпіталем Військово-медичного клінічного центру відправився на схід, аби духовно підтримати медиків і бійців.

Священики і віряни Вінниччини підтримували військовослужбовців не тільки на сході, а й безпосередньо у вінницькому медичному центрі, куди привозили поранених для лікування та реабілітації. Ця співпраця триває і до сьогодні.

«Нагородження напередодні великого свята Вінницької землі – дня Вінницьких святих (14 вересня), є проявом вдячності Православної Церкви України військовим медикам за їхню нелегку працю, мужність і героїзм»,- наголосив митрополит Симеон під час вручення нагород.

З благословення Предстоятеля ПЦУ Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія військові медики отримали медалі «Святого Юрія Переможця», «За жертовність і любов до України», а також благословенні грамоти Предстоятеля. Серед нагороджених – керівник Військово-медичного центру полковник Олександр Завроцький, знаменитий хірург генерал Андрій Верба, який провів першу в історії незалежної України операцію в польових умовах у зоні АТО, а також медики: Анатолій Ковальчук, Олександр Столяренко, Аліса Щур, Олег Гончаров, Олександр Панчук, Олександр Варченко, Марина Олійник і Наталія Дронгаль. На завершення нагородження було проголошено многоліття усім військовим медикам та медикам, які піклуються про життя та здоров’я військовослужбовців та усіх громадян України.

Ольга Сонячна