Відомо, що у 2017 році обвинувачуваний прийняв пропозицію неправомірної вигоди в інтересах ТОВ «Атлантік груп» і ТОВ «ТЕК Атлантік». Мова йшла за вплив на уповноважених осіб для надання цим компаніям переваг в подачі вагонів, їх необхідної кількості, прискорення або затримки на залізничних станціях. Обвинувачений повідомив представникам підприємств номер своєї банківської картки. У 2017 році на рахунок залізничника кошти надійшли. Він отримав майже 345 тис. грн. Із реєстру судових рішень видно, що суми 2000-4000 гривень «капали» на його рахунок практично щодня протягом п’яти місяців. Непоганий заробіток, погодьтесь.

Під час судових засідань у Жмеринці чоловік провину визнав повністю. Додатково вказав, що він є уродженцем села Вендичани, з 1986 року працював на залізниці, а на посаду першого заступника начальника був призначений у 2017-му.За посадовими обов’язками він відповідав за роботу відділу перевезень, безпеку руху, взагалі всю фінансово-господарську діяльність. Протягом 2017 року, в зв’язку з об’єктивними труднощами з перевезенням вантажів на залізниці за грошову винагороду він допомагав суб’єктам господарювання в перевезенні вантажів. Стверджував, що гроші не вимагав, а їх йому перераховували як подяку. У скоєному каявся. У червні 2019 обвинувачений був звільнений з виробничого підрозділу Жмеринська дирекція залізничних перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Українська залізниця»В даний час знаходиться на пенсії, отримав інвалідність II групи.

Цікаво, що спочатку справа надійшла до суду за ч.3 ст.368 КК (одержання неправомірної вигоди), але згодом кваліфікацію пом’якшили ч.2 ст. 369-2 КК (зловживання впливом).

Зрештою, Жмеринський міськрайонний суд чоловіка оштрафував на 25,5 тисяч гривень. Також у нього конфіскували 24 тисячі, вилучені під час обшуку із сейфа службового кабінету. Арешт з іншого майна знято. Цивільний позов по справі не заявляли.

Віталіна Володимирова