Після виходу на пенсію і дотепер Володимир Корнійчук очолює Асоціацію ветеранів МВС. А ще він зять ексголови Верховного суду Василя Онопенка, теж нашого земляка. Одружений з його донькою Ладою.

Євгену Корнійчуку незабаром виповниться 54 роки, але все його життя наповнене різноманітними подіями і крутими віражами долі. Він навіть встиг побувати у СІЗО і доводив свою невинуватість у Європейському суді з прав людини. А у 2018 році Європейський суд підтримав скаргу Корнійчука і зобов’язав виплатити йому 6500 євро нематеріальної шкоди. Тепер ось — нове призначення і нова сторінка у його біографії.

Він навчався у Мінському вищому військово-політичному училищі, служив у війську, пізніше закінчив юридичний факультет Київського університету імені Шевченка. А у 1998 році спромігся отримати диплом магістра міжнародного права у США, закінчивши школу університету в штаті Техас. Там, за океаном, він навіть деякий час працював секретарем судді Верховного суду у Північному окрузі Техасу.

Згодом повернувся до рідної України, щоб працювати у Міністерстві закордонних справ. Був консулом України у Нью-Йорку, викладав у Дипломатичній академії в Києві, мав юридичну практику у відомій юридичній компанії «Магістри&Партнери», а ще — працював першим заступником міністра юстиції. Євген Корнійчук — член Київської міської колегії адвокатів, Україно-американської асоціації адвокатів. Відзначений у рейтингу «100 рекомендованих юристів» видавництва «Юридична практика».

Запам’ятався Євген Корнійчук українцям ще й як політик. Змінював одна за одною різні політичні напрямки і сили. Він був народним депутатом України від Блоку Юлії Тимошенко, згодом керував Київською міською організацією Української соціал-демократичної партії. Потім намагався знову увійти до парламенту з партією «Україна, вперед», але не пощастило.

А посада першого заступника міністра юстиції принесла йому ще одне чи не найсерйозніше випробування. Наприкінці 2010 року його запідозрили у зловживанні службовим становищем при проведенні державних закупівель та у службовому підробленні і кілька місяців утримували в Лук’янівському СІЗО. Оголошували йому підозру й у рамках розслідування справи про вишки Бойка. Але згодом ув’язнення замінили на підписку про невиїзд, а потім і зовсім звільнили від відповідальності, застосувавши амністію. У владних кулуарах стверджували, що все вирішилося після того, як тесть Євгена Корнійчука Василь Онопенко відмовився балотуватися на посаду голови Верховного суду України. Тоді, власне, на Онопенків чинився неабиякий тиск. Арешт Євгена Корнійчука, чоловіка його доньки Лади, звинувачення іншої доньки Ірини у неповерненні боргу у півмільйона гривень і закиди про те, що нібито сам Василь Онопенко вже давно «приватизував» Верховний суд… Утім — це вже інша історія.

10 вересня президент Володимир Зеленський призначив Євгена Корнійчука Надзвичайним і Повноважним Послом України в Державі Ізраїль. Як складеться далі життя нашого земляка — побачимо.