У селі досі не можуть зрозуміти, чому чоловік у розквіті сил зважився на цей крок. Більш того, подейкують, що на той світ із ним могла піти і дружина… То що ж сталося: нещасний випадок, вбивство чи спроба самогубства, яку цього разу чоловікові вдалося реалізувати?

– Олег працював на будівництві і був цілком нормальним та забезпеченим чоловіком. З жін­кою виховували доньку-студентку та сина-школяра. У червні неподалік рідного селища чоловік потрапив у аварію. За кермом машини «Рено Трафік» він не впорався з керуванням, в’їхав у бетонну огорожу. Рятувальники за допомогою спецобладнання роз­різали конструкції автомобіля і дістали з кабіни водія. Потерпілого Олега госпіталізували у відділення інтенсивної терапії Козятинської ЦРЛ. Бус ремонту не підлягав, а Олег отримав важкі травми, в тому числі голови. Після виписки він змінився та почав страждати на манію переслідування. Мовляв, хтось хоче вбити його родину, — розповіли нам односельчани чоловіка. — Навіть для самооборони роздав ножі дружині та дітям. У зоні АТО він ніколи не перебував. За день до нещастя дружина навіть викликала до Олега по­ліцію через конф­лікт, бо той увір­вався до хати з рушницею. Тоді на місці правоохоронці її вилучили, склали протокол, бо доз­вільних документів селянин не мав. Після того по­ліцейські провели обшук, але нічого в обійсті зі зброї не знайшли – як у будинку, так і поза ним.

23 серпня вранці рідні Олега вирішили його відвезти до лікарні, щоб «прокапати». Вірили, що це допоможе покращити його психічний стан. Чоловік погодився, навіть склав речі, але попросився вийти на вулицю покурити. Ще кликав до себе кохану дружину, але та відмовилась. Буквально за кілька хвилин пролунав вибух. Чоловік взяв гранату Ф1, відірвав чеку та ліг на неї. Одну руку йому відірвало, то знай­шли в сусідки біля дому. Другої руки та чеки так і не знайшли. Кажуть, що це просто диво, що ніхто більше не постраждав, адже саме тоді люди порались на городі та у садках.

Поховали чоловіка на місцевому кладовищі. Його жінка нічого не коментує, мовчить і вся родина.

– Жодні слова не повернуть мені брата, Бог всім суддя. Не дозволю паплюжити його пам’ять, адже ніхто не знає, в якому стані він був, — каже сестра загиблого Ольга.

У пресслужбі обласної поліції нам повідомили, що загибель чоловіка розслідують як самогубство. Також відкрили провадження за незаконне зберігання боєприпасів. Правоохоронці з’ясовують, де загиблий дістав гранату.

Віталіна Володимирова