З 21 вересня вступило в дію рішення надзвичайної комісії про залишення на цьому тижні м. Вінниця та м.Козятин у «помаранчевій» зоні. Про це повідомляє сайт Вінницької міської ради. Як розповів директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш, у Вінниці продовжують хворіти 716 пацієнтів. Це доволі велике навантаження на систему охорони здоров’я в цілому і для Вінниці також.

Рівень завантаженості ліжок хворими на COVID-19 лікарень міста у Вінниці залишається високим – 71%, з них 42% – це хворі з підтвердженим  COVID методом ПЛР.

«На стаціонарному лікуванні з підтвердженим COVID-19 перебуває 71 особа. З підтвердженими випадками у МКЛ №1 перебуває 40 хворих, у МКЛ № 3 – 4 хворих. А якщо брати підозри і ймовірні ковіди, тобто, коли ще нема ПЛР або вже є ІФА позитивне, то у МКЛ №1 – 145 вінничан і ще 20 пацієнтів з районів. Тобто навантаження значне, – каже Олександр Шиш. – Ми уважно працюємо з кожним пацієнтом, хворим на ковід, і це дає позитивний результат – ми маємо один з найнижчих показників летальності серед пролікованих пацієнтів».

У Вінниці в цілому за час епідемії було лабораторно підтверджено 2704 випадків інфікування.

Ольга Сонячна