На гарячу лінію редакції газети надійшло повідомлення, що у п’ятницю виявлено коронавірус у працівників апарату обласної Ради, двоє контактних осіб уже на ізоляції. Госпіталізований з ускладненнями голова однієї з постійних депутатських комісій.

– Проводити у таких умовах семіяю – це бездумне поширення хвороби, бо носіїв там точно безліч, – обурюються автори звернення – Але на сесію виноситься питання призначення новообраних головних лікарів, тому й затягують всіх на сесію, хоча керівництво сидить вдома. Голова облради Анатолій Олійник вперше публічно з’явився лише на президії і вперше у масці.

Дійсно, на сайті обласної ради в архів онлайн трансляцій можна знайти відео з президії. На засіданні голова обласної Ради підтвердив, що є прецедент в апараті облради і закликав усіх бути відповідальними:

– 44 сесію ми проводили у таких же умовах ( тоді сесія відбувалася у сесійнвій залі і тривала майже три години– авт.), але епідситуація була менш загрозливою. На сьогодні навіть в апараті облради є певні проблеми. Думаю, кожен із вас розуміє складність наших зустрічей у такому режимі, тому просив би бути відповідальними до кінця, – заявив Анатолій Олійник на президії.

Чи дійсно сесія буде офлай і чи доречно її проводити, якщо в апараті і серед депутатів кровід?

– Уже підписане розпорядження голови обласної Ради, відбулось засідання президії, погоджено порядок денний, заходи щодо правил і норм задля дотримання фізичної дистанції між учасниками засідання та використанням відповідних засобів індивідуального захисту будуть дотримані. Крім того, згідно Регламенту роботи обласної Ради, сесії відбувають щоквартально, в останній тиждень квартального місяця, – прокоментувала прес-секретар облради Ірина Ярошинська.

Завершальна 45 сесія 7-го скликання запланована на 24 вересня, на порядку денному 41 питання.

Міла ПОЛІЩУК