Вранці 22-го вересня не стало наставника, педагога і друга – Олександра Григоровича Сухомовського – «Батька» 7-ї Вінницької школи-ліцею…

Вже відомо, що життя Олександра Григоровича, який лише 2 вересня справляв свій 75-річний ювілей, забрав коронавірус…

– Саша два тижні лікувався в шпиталі від пневмонії, але йому ставало все гірше… Він як відчував, що це, можливо, наша остання зустріч була 2 вересня на його день народження… У той день він приділив увагу кожному гостю… На жаль, він пішов від нас ще повен сил та планів… Земля йому пухом. І вічна пам’ять, — розповів його друг Роман Аксельрод. — Зрозуміло, що прощання і похорон будуть по особливому протоколу… Він так ще хотів випустити із школи онуку і порибалити разом…

За 30 років керівництва О.Г. Сухомовського школою-ліцеєм № 7 вона стала однією із найкращих у Вінниці та області… І саме Олександр Сухомовський був ініціатором створення інтернаціональних класів, у яких вивчається мова і культура національних меншин, налагодження побратимства з ліцеєм ім. Бенуара (м. Лімож, Франція).

У 2006 році школа-ліцей № 7 стала лауреатом конкурсу «100 кращих шкіл України» в номінації «Школа успіху».

Директор школи №7 отримав звання «Заслужений працівник освіти України» (2006), нагороджений нагрудним знаком Міністерства освіти і науки України «Василь Сухомлинський» (2006) і медаллю Польського Сейму та Грамотою консула Польщі за популяризацію польської мови та культури.

– Пішла легенда і ціла епоха! Бо саме Олександр Григорович створив нинішню 7-му школу-ліцей, якою ми пишаємось… Один із найстарших і найкращих наших директорів… Співчуваємо його рідним і близьким. Дякуємо за прекрасну роботу, знання і тисячі чудових учнів, — сказала із приводу передчасної смерті педагога керівник департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.