Бо так креативно ще ніхто не cтартував на виборчих перегонах, як це зробила 19 вересня команда «Української Стратегії Гройсмана», провівши свій партійний форум. І саме тут, на летовищі, стали відомі кандидати у голови та депутати від «Української Стратегії» до всіх місцевих рад Вінниччини. А Володимир Гройсман пояснив, чому зібрав своїх однодумців саме в аеропорту «Вінниця»:

– Ми створили потужну команду на Вінниччині, яка однозначно отримає перемогу! Бо у наших рядах дуже відомі в області люди та активна молодь, що лише починає шлях у політику! Це унікальний сплав досвіду та молодості, який націлений на перемогу. Адже децентралізацію — одну із головних реформ останніх років — маємо завершити на користь людей і громад! — анонсував плани своєї партії Володимир Гройсман. — Сьогодні ми не випадково на летовищі, бо без мрії, без польоту і без сильних крил Україна не має шансу на успішне майбутнє. І побудову цієї європейської України разом розпочинаємо з Вінниччини! Кожен вінничанин для нас важливий! Адже держава, сильна і незалежна, яку ми зберегли та поставили на шлях розвитку, нині у мінусі! Всі наші досягнення хочуть перекреслити чи забути! Але цього не буде… Тому ми потужною командою йдемо на вибори в усі 63 ОТГ на Вінниччині та до обласної ради! Ми знаємо, як можна будувати успішну країну, міста, села і об’єднані громади. І приклад Вінниці, яка 6-й рік поспіль є найкомфортнішим містом України, всіх нас надихає. Я хочу, щоб кожне місто і містечко рідної Вінниччини було таким же комфортним, зручним і заможним, як наша Вінниця. Для цього нам потрібна перемога на виборах 25 жовтня та більшість у місцевих радах на Вінниччині і в обласній раді… Вірю у перемогу! Слава Україні!

На форумі були представлені 54 кандидати у депутати Вінницької міської ради, 84 — до обласної ради та кандидати у голови ОТГ по районах області від «Української Стратегії Гройсмана».

І, звісно, всі чекали рішень партії щодо лідерів на виборах у Вінниці та по області. Адже серед делегатів були помітні відомі в регіоні моральні авторитети — Анатолій Кушнір зі Жмеринки, Василь Поліщук з Калинівки, Анатолій Гук з Гайсина та багато інших…

Тому кадрова інтрига тривала до тих пір, поки не оголосили прізвище нового керівника «Української Стратегії Гройсмана» на Вінниччині. Тепер регіональну команду очолює мер Вінниці Сергій Моргунов, який також очікувано став кандидатом від «Українська Стратегії» на виборах міського голови обласного центру 25 жовтня.

– Я переконаний, що команда «Української Стратегії» у Вінницькій області найпрофесійніша та найпотужніша! Разом ми зможемо перевернути гори на благо Вінницького регіону! І я пишаюсь, що є членом команди «Української Стратегії Гройсмана» та дякую за довіру бути лідером такої команди у Вінниці та області, — зазначив Сергій Моргунов. — Це серйозна і велика відповідальність, бо перед нами стоять непрості виклики — розвиток нашої рідної подільської землі. Головний здобуток і гордість Вінниччини — це ЛЮДИ! І місцеве самоврядування в першу чергу зобов’язане працювати для людей і своїх громад. Що ми робили у Вінниці за останні 5-10 років? Ми, перш за все, розуміли, що потрібно формувати потужну команду. Потрібно мати більшість у міській раді, мати потужного лідера, що «паровозом» тягнув би за собою цю команду. І, звісно, потрібно мати чіткий план дій розвитку громади, якою зараз стане нова Стратегія «Вінниця-2030»! Тому ми маємо зробити все, щоб 100% вінничанин і мешканців Вінницького регіону відчували гордість за свої громади, території та загалом за наше Поділля!

Варто зазначити, що серед ВІП-гостей і спікерів цього зібрання в суботу, 19-го, були міністри освіти та культури уряду Гройсмана — Лілія Гриневич та Євген Нищук.

До речі, вже відомо, що в першій п’ятірці кандидатів у депутати Вінницької міської ради, окрім Сергія Моргунова, — Павло Яблонський, Алла Власюк, Світлана Ярова та Андрій Піжевський.

Водночас першу п’ятірку кандидатів у депутати до Вінницької обласної ради очолила жінка — це нинішня заступниця вінницького мера Галина Якубович, далі голови Вінницької ОДА попередніх років — Валерій Коровій та Владислав Скальський, а також В’ячеслав Соколовий та Тетяна Побережна.

– У нашій команді є і військові, і лікарі, і освітяни, працівники культури, підприємці, юристи, й аграрії, про яких треба особливо турбуватися в нашій області. Ми всі об’єднані єдиною метою — ми служимо і будемо служити людям! Вперед, до перемоги! — зазначив на завершення Володимир Гройсман.