Ще до карантину в театрі ім. Садовського відбувся фінал регіонального конкурсу «Краса країни – Вінниця 2020». Переможницею стала Світлана Хникіна, яка днями представила нашу область вже на загальнонаціональному конкурсі “Краса Країни 2020”. Серед гостей заходу були присутні: зірки шоу-бізнесу, представники fashion-індустрії, блогери, імениті гості та представники масмедіа. На головній сцені запалювали дует Анна-Марія, Данило Клягін. Хедлайнером заходу став відомий український співак ALEKSEEV. Наша землячка настільки підкорила своєю красою, талантом та щирістю суддів і глядачів, що здобула титул «ІІІ-я Краса країни 2020».

Вона – наша співрозмовниця. – Пам’ятаю як у дитинстві мріяла займатись танцями, але мене не взяли, бо була вища на голову за інших дівчат. Мій брат займався плаванням, тому вирішила спробувати і собі. До того були 2 випадки, коли ледь не потонула. Тому хотілось побороти свій страх, що й мені вдалось. Невдовзі стала майстром спорту з плавання, чемпіонкою та рекордсменкою України.

Саме завдяки спорту на зборах у Харкові познайомилась зі своїм коханим чоловіком Павлом Хникіним – двократним срібним призером олімпійських ігор у Барселоні та учасником чотирьох Олімпіад. Відтоді ми не розлучались.

Тепер я мама трьох дітей. Старшому сину 21 рік, середньому 18, донечці 12 років. Усі вони спортсмени, теж плавці, хлопці вже майстри спорту! Так сталось, що радість материнства я пізнала рано і довгий час присвячувала себе родині. Тренування, школа, ще й встигала успішно працювати на роботі. Спочатку 12 років банківським працівником, потім 5 років була виконавчим директором гурту «ТІК», робила вистави та концерти, будучи керівницею «ВінницяКонцерт». Зараз є власницею рекламної агенції Solomoon та дієвою жінкою в громадській організації “Дія”. Коли діти виросли, я відчула, що в мені багато енергії накопичилось і її потрібно кудись подіти. – Усміхається Світлана. – Саме тому почала здійснювати всі свої мрії. Оскільки мій зріст 180 сантиметрів, в дитинстві я його соромилась. Але були люди, які підбадьорювали, називали королевою, це додавало впевненості у собі.

Цього року я вирішила спробувати себе у конкурсі «Краса Країни Вінниця 2020». Мені дуже імпонувала його місія – створення в суспільстві образу сучасної української жінки, як красивої, успішної, обдарованної, вихованої та сильної особистості, матері та берегині, справжня краса якої не тільки в її зовнішніх принадах, а саме у її щирій жіночності.

Мені хотілось мотивувати жінок, що не треба нічого боятись. Якщо хочеш чогось досягати, треба вже починати зараз. Я люблю все нове, завжди розвиваюсь як особистість.

Зрештою, я перемогла та стала готуватись вже до національного конкурсу. Тоді саме почався карантин. Майже щодня я займалась фізичними вправами, фантазувала дефіле, образи, за порадою психолога конкурсу прочитала чимало літератури, проводила час із родиною і просто насолоджувалась кожним прожитим днем. Тож цей карантин був для мене дуже насиченим та цікавим, за це я вдячна своїй родині та організаторці конкурсу Ірині Келлер. На суперфіналі «Краса Країни 2020» Світлана дефілювала у коктейльній сукні від вінницької дизайнери Катерини Лукашик та прикрасах ручної роботи від Іннели Бруль. Другий вихід був в етностилі. Після того учасниці у плащах, масках та купальниках влаштували справжній «Венеціанський карнавал». Тоді зачарували глядачів та журі вечірніми сукнями. Готувала вінничанка і відео-візитку, де розповіла про себе, свою діяльність, життя та родину. Акцент зробила на тому, що не потрібно далеко їхати, щоб провести добре час із рідними, краса зовсім поряд! Обирали переможниць за кількістю балів як від суддів, так і українців, які мали можливість проголосувати за свою фаворитку.

Після кількох годин боротьби ведучі оголосили результати – Світлана Хникіна здобула титул «ІІІ-я Краса країни 2020», також отримала почесний диплом “ТОП-15 найкрасивіших жінок України”. -Зазвичай чоловік присвячував свої перемоги мені, дітям, а в цей раз я присвячую свою йому і нашій сім’ї, бо 20 вересня буде 23 роки, як ми разом. Ось такий подаруночок.

рганізаторка конкурсу й авторка ідеї «КРАСА КРАЇНИ 2020» Ірина Келлер зізнається – їм вдалось зробити найкрасивіше свято за весь рік в Україні. Хочу подякувати всім партнерам та помічникам, вони зробили все для того, щоб цей захід відбувся. Окрема подяка генеральному продюсеру Роману Загороднюку та хореографу-постановнику Денису Христюку, тому що саме від них залежала візуальна складова конкурсу. Ми маємо ще багато планів та обіцяємо, що наступного року буде ще яскравіше та грандіозніше. З першого жовтня у нас вже розпочинається набір у новий сезон конкурсу «КРАСА КРАЇНИ 2021». Будемо раді бачити там чарівних вінничанок».

Вікторія Снігур