Деталі його першого офіційного візиту на Вінниччину тримались у таємниці. Бо було мінімум 3 сценарії його перебування у Вінниці, яка минулої весни обрала його президентом. А тепер, схоже, не дуже задоволена цим роком «зеленої влади»?

Втім, у вівторок на Вінниччині висадився найбільший за останні роки десант міністрів, посадовців та президентської свити, якої не було навіть за часів Порошенка…

Окремою інтригою залишалась зустріч із президентом фронтовиків Вінниччини, які раніше обіцяли Зеленському через вінницького губернатора Борзова «теплий прийом». Але Зе пікетували лише активісти-шарійці та борці за екологію.

І вже у день візиту стало відомо, що борт №1 в аеропорту «Вінниця» прибув 12 і 13 годинами дня. До речі, саме цей спільний із військовими аеропорт залишився без ремонту і державного фінансування в розмірі 2 мільярдів із приходом до влади Зеленського… Бо готовий проект просто «зарізали», а кошти віддали на ремонти летовищ у Дніпрі та Мукачевому.

Зеленський вперше приїхав до Вінниці в якості президента! Заходи безпеки – надзвичайні… Прямий ефір 33kanal.com

Posted by Roman Kowalski on Tuesday, September 29, 2020

І президент у Вінниці встиг випити кави, ознайомитись із реконструкцією комплексу на Старому місті в рамках програми «Велике будівництво» та заїхав у політех до крутих студентів та викладачів… .

Цікаво, що в комплексі Здоров’я Зеленський відповів всього на 5 запитань журналістів — про компенсацію родинам загиблих в авіатрощі курсантів, про ремонт палацу Потоцьких в Тульчині + 99 пам’яток України, про забрані 2 мільярди на ремонт аеропорту Вінниця, будинок для 150 родин переселенців у місті та шокуючий збір 1500 гривень на ПЛР-тест в одному із сіл області.

І питання про аеропорт найбільше зачепило Зе, бо він найдовше на нього відповідав, нервувався, виправдовувався і посилав до уряду вінничан, який мав би на йому думку ремонтувати це летовище… Але пообіцяв, що за його каденції «Вінницю» відремонтують! Коли точно — не сказав…

А вже у центрі Вінниці на таємничий форум «Францію» нікого із «чужих» не пускали, пресу не акредитовували і на пікет екологів із плакатами люди в масках дивились, як на не смішне гумористичне шоу. І тут лише після 5-ї вечора з’явився Міхаїл Саакашвілі та прем’єр Шмигаль!

Чи встиг президент заїхати на будівництво лікарні швидкої допомоги у Вінниці на момент випуску газети не було відомо… Бо багато деталей і подробиць про цей перший візит преЗедента до Вінниці знають хіба що дуже наближені люди — голова ОДА, заступники та будівельники, які переробляли пандуси, лутки та навіть фасад залу «Здоров’я» прямо перед візитом гаранта і на вимогу особливих вінничан…

Фото Сергія Хіміча