На кожну жінку при надії виділятимуть 1 026 гривень на місяць. Більше того, у бюджеті на наступний рік вже визначений обсяг фінансування.

“У наших пропозиціях до бюджету в частині фінансування програми бюджетних гарантій передбачено запровадження пакету з ведення вагітності в амбулаторних умовах у розмірі 1 026 грн в місяць. В Україні, незважаючи на зниження рівня материнської та малюкової смертності, він залишається високим, в 1,5-3 рази вищим, ніж у Європі. Для того щоб зменшити рівень смертності важливо, щоб за вагітними жінками був відповідний медичний догляд в медичних установах”, – зазначив очільник МОЗ Максим Степанов.

Пакет безоплатних послуг з ведення вагітності включатиме збір анамнезу, огляд, УЗД, кардіотокографію, лабораторну діагностику. Загальний прогнозний обсяг фінансування цього тарифного пакету на 2021 рік – 2,2 млрд грн.

Водночас Максим Степанов підкреслив, що одночасно із введенням нового тарифу будуть запроваджені певні вимоги до первинної медичної допомоги щодо якості надання послуг з ведення вагітності.