Бо ті гранівчани, хто все-таки прагне об’єднання із Краснопілкою і йде в депутати майбутньої об’єднаної громади, опинились під пресингом та у жорсткій опозиції… Ось чому Гранів знову на слуху своїми скандалами і персональними розбірками голови з «інакомислячими»!

– Ситуація у Гранові погана і бурхлива, бо всі, хто думає інак­ше, ніж пан голова — агенти Краснопілки, запроданці та зрадники! Тому люди знову налякані та залякані, «страшилки» про закриття після виборів місцевої школи та ФАПу поширюють по селу… І село нині розділилось на три табори — залякані із доведенням до байдужості, група підтримки ниніш­нього голови і активісти об’єд­нання із Краснопілкою! Я серед тих, хто балотується у депутати ОТГ, і нас за це вже занесли в «чорний список» ворогів! Ось така унікальна ситуація нині в Гранівській громаді, — розповів Іван Андрійович Ситар. — Я йду в депутати ОТГ від «Стратегії Гройсмана» ще із 4-ма односельчанами, і ми вже не можемо знайти агітаторів по Гранову… Бо люди елементарно бояться вийти на цю офіційну роботу! Таке враження, що за всіма «інакшими» ведеться стеження — від елементарного вітання на вулиці до дружньої кави в кафе чи спільної вечері із підозрою на організацію «підпільного штабу»… Реально по Гранову гуляє психоз, бо, видно, влада вислизає із рук, і нічого із цим зробити неможливо…

– А пан голова балотується? Чи Гранів буде бойкотувати вибори до Краснопільської ОТГ?

– Моя особиста думка як мешканця Гранова і депутата сільської ради — пану голові потрібна лише керівна посада! Інше його не влаштує! Тому ми всі стали в рідному селі для нього «запроданцями» та «ворогами»… Хіба це нормально? Моя мама 20 років тому була у селі головою, але ж я не маю тисячу гектарів і «міцний дах» над всім цим бізнесом! І за кожен свій пай від прабабки чи діда, який я обробляю як фермер, я готовий звітувати перед громадою Гранова перед 25 жовтня чи коли буде треба! От мені цікаво, чи зможе пан голова звітувати перед Грановим так само, як я?

Важко повірити, але у нас у селі є свій «чорний піар», не гірший, ніж зараз у столичному Києві…

– Яким ви бачите Гранів після 25 жовтня?

– На жаль, Гранів втратив свій шанс і час стати «столицею» ОТГ, у той час коли сусіди активно розвивались і запрошували до себе інші села.

Тому я впевнений, що село і громада зроблять правильні висновки із подій останнього часу. І не поведуться на балачки про суди, які рано чи пізно повернуть все назад… Бо ми йдемо вперед і думаємо про майбутнє уже в складі спільної та сильної громади! І я із Катериною Миколаївною із Краснопілки працюю 6 років і добре пам’ятаю, як мені не було місця фермерувати в рідному Гранові… А вона без будь-якої корупції чи кумівства дала в Нараївці у обробіток ділянки без будь-якого «від­жиму» в своєму селі… Так, це були чагарники і пустирі, які ніхто не обробляв. Але це була для мене рука допомоги і підтримки, бо я селянин, фермер, «пахар»…

Скажу від себе: я не рвусь у старости Гранова, не прагну, як інші — абсолютної влади, а хочу спокою і роботи в рідному селі. Тому я став «опозицією» для «бунтаря» Віктора Максимовича!

– Виходить, що децентралізація у Гранові загрузла в болоті обіцянок і судів?

– Десь так… Бо із першої зустрічі голів ще років 5 тому діалогу не вийшло! Адже одні приїхали «сватати» Гранів, а їх зустріли криком і скандалом… Тому це «весілля» пройшло майже без нас, і Гранів приєднають до ОТГ вже по версії об’єднаної Краснопільської громади… Тут варто згадати резонансну заяву пана голови: «Я під Катерину не ляжу!» — яку в селі пам’ятає кожен… Нам обі­цяли самостійність, а на ділі вийшло — за 4 останніх роки жодних субвенцій, підтримки, проєктів та планів через гонор. Ми тепер зі всіма засварені… Ось так ми опинились на узбіччі децентралізації, шукаємо ворогів, «женемо хвилю» на сусідів та народних депутатів і тішимо село новими обіцянками… Я в цьому участі брати не буду, а тому йду в депутати Краснопільської ОТГ від земляків, що прагнуть об’єднання, кращого життя і спільного процвітання наших сіл. А будь-який «дах» і «борзуха» рано чи пізно закінчаться, а ти залишаєшся жити в селі, серед рідних людей… Програвати треба красиво, але, мабуть, без скандалу не вийде?

– «Перемир’я» у Гранові можливе чи буде «війна» до кінця?

– Ми всі люди від землі — терплячі, мудрі та працьовиті… І коли ми бачимо і відчуваємо добро для себе, свого села і своїх рідних — то ми подаємо один одному руку, збираємось на толоку всім селом та громадою. Бо лише разом ми сильні та успішні! Хто цього не зрозумів — той буде у програші… А хто об’єднався і згуртувався, той буде на коні! Перевірте мої слова, простого фермера, 25-го жовтня ввечері, після вибору наших людей…