– Слідством встановлено, що 13 липня 2019 року 6 працівників державної установи побили одного із засуджених, — розповіли нам подробиці у ДБР. — Після побиття працівники установи доправили постраждалого до камери, де вже інший засуджений завдав йому тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті. Таким чином, працівники установи підозрюються у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалося заподіянням насильства та вчинення катування ув’язненого в місцях позбавлення волі. З метою покарання останнього за вчинення ним злочину загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Засудженому до свого строку можуть додати ще 7 років.

Мова йде про зґвалтування учениці Він­ницької школи №1. Пенсіонер Сергій піймав її і поволік у безлюдне місце, де демонстрував статевий орган та пальцями пестив дівчинку. Завдав тілесних ушкоджень. Матір дізналась від дитини про біду і звернулась до поліції. Гвалтівником виявився 59-річний вінничанин. Суд відправив його у СІЗО на 60 діб. За злочин чоловікові загрожувало позбавлення волі строком 8-15 років.

Проте довго у слідчому ізоляторі підозрюваний Сергій не пробув. Його знайшли мертвим. Тіло для поховання віддали через шість днів, родичі Сергія тоді наголошували, що це вбивство. Невдовзі прокуратура заявила — затриманого таки вбили.

І ця особа була психічно хвора з дитинства. Загалом йому завдано понад 80 ударів руками і ногами, гумовими палицями та дерев’яним молотком. Ці речі долучені до матеріалів кримінального провадження.

Віталіна Трудько