Слідчим управлінням відкрито кримінальне провадження за фактом публікації на одному з інформаційних сайтів про порушення закону працівниками пенітенціарної служби, які здійснюють в медичному закладі охорону особи, що перебуває під вартою.

За інформацією слідчого управління ГУНП у Вінницькій області, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ч.1 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем).

Такий злочин карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що в серпні цього року вінницькі поліцейські затримали за підозрою у вчиненні хуліганства в ресторані двох раніше судимих осіб. Суд підтримав клопотання слідчих поліції про взяття обох затриманих під варту на період досудового розслідування. Один з них наразі знаходиться в СІЗО, інший – госпіталізований до медичного закладу, де перебуває під охороною пенітенціарної служби.

Матеріали кримінального провадження будуть скеровані до прокуратури області для визначення підслідності за Державним бюро розслідувань, яке дасть правову оцінку дій працівників пенітенціарної служби.