Використовували саморобну вибухівку та АК… За інформацією начальника поліції Івана Іщенка – керівник банди братів має бойовий досвід війни на Донбасі в добровольчому батальйоні…

Більше подробиць читайте згодом на нашому сайті.

ОНОВЛЕНО:

Вінницькі  поліцейські затримали  членів озброєної банди, яка  підривали банкомати на території України #vinpolice

Затримання відбулось на території Вінницької та Київської областей 6 жовтня силами працівників кримінальної поліції  ГУНП у Вінницькій області та бійців КОРДу за процесуального керівництва прокуратури області. Зловмисники підозрюються у вчиненні, зокрема, на Вінниччині   чотирьох підривів  банкоматів та викраденні  близько мільйона гривень. Слідчі-детективи провели ряд санкціонованих обшуків, у зловмисників вилучено арсенал бойової зброї та інші речові докази. Про це повідомив сьогодні начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко під час брифінгу.

Впродовж доби під час  проведення спецоперації  на території  Іллінецького та Гайсинського районів  Вінниччини та  Київської області вінницькі поліцейські  затримали  чотирьох  фігурантів кримінальних проваджень.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, члени злочинного угруповання були озброєні бойовою автоматичною зброєю, використовували гранати, саморобні вибухові пристрої. Зловмисники діяли зухвало та злагоджено, мали чіткий розподіл ролей, на злочини йшли у камуфльованому одязі, ховали обличчя за балаклавами, пересувалися на двох джипах.

Один з  учасників банди та ймовірно її організатор в минулому служив у добровольчому підрозділі на сході України та мав навики поводження зі зброєю та вибуховими речовинами.

Затриманню зловмисників передувала клопітка робота оперативників кримінальної поліції, слідчих-детективів, криміналістів та експертів НДЕКЦ МВС України. Зібрані на місці злочину речові докази, слідова інформація, її опрацювання дозволило вийти в подальшому на підозрюваних у злочинах.

Зловмисники вели розмірений спосіб життя, мали сім’ї та раніше не мали проблем із законом.

За наявною інформацією,  члени  злочинного угруповання  підозрюються у вчиненні  чотирьох злочинів на  території Вінницької області, їх перевіряють на причетність до аналогічних підривів банкоматів на території інших областей України.

У ніч на 5 липня у смт Дашів Іллінецького району в приміщенні магазину зловмисники пошкодили банкомат, здійснивши по ньому близько 150 пострілів з автоматичної зброї  а також  застосували вибуховий пристрій. Після цього злочинці отримали доступ до касет з грошима та викрали близько 1 мільйона гривень.

У липні  члени угруповання  підірвали  банкомат у Гайсині, звідки викрали  22 000 тис. гривен .

У серпні та на початку вересня члени групи у такий же спосіб намагалися   викрасти гроші в смт. Теплик та у м. Гайсині. Реалізувати злочинний умисел зловмисникам завадило спрацювання охоронної сигналізації.

Під час проведення санкціонованих обшуків в учасників банди вилучили 2 автомати «Калашникова», споряджені патронами, 10 магазинів до нього,  6 бойових гранат,  пістолет та рушницю з прицілом, 190 патронів до автомата, камуфльований формений одяг та взуття військового зразку, наркотичні речовини, грошові кошти та інші речові докази.

Слідчими відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.194 КК(Умисне знищення чи пошкодження майна), ч.3 та  ч.5 ст. 185 ККУ (крадіжка).

Також в їх діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст.257 Кримінального кодексу України (Бандитизм), що карається до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Наразі зловмисники затримані та поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Слідство клопотатиме в суді щодо взяття їх під варту.