Екземпляри виставлені на харківській виставці унікальні та рідкісні, деякі залишились по одному екземпляру у світі. Від Вінниччини у виставці взяли участь три філателіста, двоє з яких отримали почесні нагороди. Вінничанин Андрій Гродецький за експозицію «Поштова історія Східного Поділля періоду XIX – початок XX сторіччя» отримав Національний Гран-прі.

Барчанин Євген Меснянкін за п’ятистендовий експонат «Поштові марки на самоклейному папері: виникнення і сучасність» отримав медаль у ранзі «Срібна». Ця тема в історії виставок України порушена вперше. В експозиції барчанина, окрім оригінальних марок України і поштових видань барської тематики, представлені екзотичні марки, блоки, маркові аркуші 55-ти країн від першої у світі поштової марки на самоклейному папері африканської країни Сьєрра-Леоне.

На виставці були представлені стенди з марками традиційної філателії, поштової історії, аерофілателії і астрофілателії, сучасної української філателії та інших. Учасники та гості виставки мали змогу ознайомитись з унікальними колекціями провідних філателістів країни, які нагороджувались раніше в ранзі Гран-прі виставки. Таких було 8 експонатів. Всього для експонування було представлено майже 500 стендів і 19 книг. Серед книг, власні видання АТ «Укрпошта» та 17 колекціонерів.

Спеціально до виставки були приурочені випуски конверта з оригінальною маркою, аркуші марок і сувенірний буклет «Українська абетка», перфорований блок «Скіфи (культурні епохи України)», а в якості сувенірів для учасників і організаторів загальнонаціонального заходу, конверти з яскравими ілюстраціями, спеціальні й штемпелі «Перший день».

Ольга Сонячна