За привласнення понад 900 тисяч гривень на ремонті школи судитимуть директора ТОВ спільно із службовою особою державного підприємства. Про це нам повідомили в обласній прокуратурі.

– Досудовим розслідуванням установлено, що одна із директорів Товариства з обмеженою відповідальністю зловживала службовим становищем. Спільно із представником технічного нагляду державного підприємства при виконанні будівельних робіт приміщення школи в смт Стрижавка Вінницького району заволоділа грошовими коштами департаменту будівництва, містобудування та архітектури облдержадміністрації, — розповіли у пресслужбі обласної прокуратури. — Мова йде про майже 908 тис. грн. Обласною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України. Винним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обій­мати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Відомо, що інцидент стався у Стрижавській школі-ліцеї, його у 2018 році почали капітально оновлювати. Проєкт на реконструкцію навчального закладу вдалося реалізувати завдяки фінансовій підтримці Державного фонду регіонального розвитку. Минулого року вартість проєкту становила 20 651 954 гривні, з яких 18,6 мільйона було надано фондом, а решту отримали з місцевого бюджету.

Загальна вартість робіт за два роки становить 32 051 954 гривні. За ці кошти у школі прибудували актову залу до навчальних корпусів, перекрили дах, утеплили фасади початкової школи, відбулись роботи з утеплення цокольного поверху третього корпусу із влаштуванням вимощення. Тож на якому етапі робіт сталось привласнення — не повідомляють.

У селищній раді заявили, що жодного відношення до інциденту не мають.

– Це запитання краще поставити колишньому керівнику Вінницької РДА чи відділу освіти. Ми проєктно-кошторисну документацію не бачили, — повідомили там.

Мовчать поки що і у відділі освіти, їхній керівник — на лікарняному.

Зазначимо, що схожий інцидент нещодавно стався і в Барському районі. Там директор Товариства з обмеженою відповідальністю вступив у злочинну змову з інженером з технічного нагляду. Керівник підприємства вніс до офі­ційних документів завідомо неправдиві відомості щодо обсягів фактично виконаних ремонтних робіт приміщення ЗОШ І-ІІІ ст. в одному із сіл району. Ці документи, у свою чергу, засвідчив власним підписом та печаткою інженер з технічного нагляду, що призвело до незаконного перерахування коштів в сумі понад 67 тисяч гривень, якими зловмисники незаконно заволоділи… Їхню справу невдовзі розгляне суд.

Віталіна Володимирова