– Син місцевих орендарів землі Дмитро пошкодив надгробні плити, пам`ятники та хрести на місцевому кладовищі. Поліція затримала правопорушника, але батьки забрали його додому. Зараз вандал вільно розгулює селом. Ми, жителі Бруслинова, налякані, тому що хлопець неодноразово лікувався у психіатричній лікарні. Хтозна, чого чекати, — розповідають працівники сільської ради Бруслинова. – Перші пошкодження на кладовищі виявили місцеві жителі 7-го жовтня. Ми були шоковані, бо надгробні плити були понівечені, основи зрушені та два бетонні пам`ятники були повністю розгромлені. Жителі самостійно виявили злочинця. Кажуть, що попередньо бачили його на кладовищі. Правопорушником виявився Дмитро — син місцевих орендарів. Повнолітній та дуже хитрий, неодноразово лікувався в психіатричній лікарні. Жителі звернулися до його мами, бо батько помер. Вона заявила, що поки вина не доведена, син — не злочинець. А якщо є такі підозри — нехай розбирається по­ліція!

Коли звернулися у правоохоронні органи, то відразу до нас приїхали дільничні інспектори. Вони робили обстеження та спілкувалися з родиною тоді ще підозрюваного. Але вже наступного дня довелося викликати слідчу групу.

Вранці 8 жовтня було ще більше пошкоджень на кладовищі. Те, що було наступного дня — перейшло всі межі. В голові не вкладається, що з могил померлих можна так знущатися?! Та ще й вдруге — через помсту. Виявили 26 пошкоджених пам`ятників. Всі жителі схилилися до єдиної думки — це Дмитро. І тоді вже мама порушника сказала, що відшкодує всі витрати. Бачили, як вона разом з донькою та ще одним сином ходили кладовищем, поправляли, штукатурили та реставрували пам`ятники. Поліція затримала Дмитра. Попередньо збиралися відправити його на лікування, але мама приїхала і забрала додому. Зараз він вільно розгулює селом, — кажуть потерпілі у Бруслинові.

У поліції також прокоментували дану ситуацію:

– Поліція встановила правопорушника, який пошкодив понад два десятки могил у Літинському районі. За словами начальника Літинського відділення поліції Костянтина Коробчинського, ним виявився 25-річний мешканець Бруслинова.

Зловмиснику буде призначено судово-психіатричну експертизу. За таке правопорушення передбачено покарання — до 3 років позбавлення волі.

Софія Копач