Готові до пікетування поліції вони і байкери, друзі потерпілого.

До редакції «33-го» звернулися жителі села Луки Немирівського району. Селяни повстали та вимагають справедливого слідства по ДТП, в якій постраждав 23-річний Рустам Маричев – колишній мешканець цього села.

Громада вважає, що слідст­во підкупили. Як розповіла мама потер­пілого, жахлива автотроща сталася 3 жовтня на перехресті вулиць академіка Янгеля та Винниченка, поблизу ресторану «Теремок». Після ДТП слідство «заглохло». Хоч Рустам прийшов до тями і готовий давати свідчення, слідчий процес навмисне затягується, — розповідає мама постраждалого. — Рустам був байкером. І не перший раз їхав на мотоциклі. Абсолютно у тверезому стані. Але збоку «вилетіла» автівка на шаленій швидкості та збила мотоцикліста. Він пролетів 20 метрів після такого сильного удару. Його врятував захисний шолом. Він знаходиться в травматології, йому зробили важкі операції. Та, на щастя, він прийшов до тями…

За 5 днів до нього не прийшов навіть слідчий, та всі відеодокази чомусь вилучили з Інтернету. Можливо, для поліції це і звичайна справа, але громада буде боротися за справедливе слідство! Ми знаємо, що у каліцтві Рустама винувата не проста людина, тому поліція і мовчить. Та нехай знають, що ми підемо до кінця!

Наш журналіст поспілкувався з Рустамом. Потерпілий надав нам відео цієї страшної ДТП. На ньому чітко видно, що керманич «Мазди» розтрощив мотоцикліста. На захист Рустама також стають байкери — його товариші. Вони разом з односельчанами юнака готові боротися за справедливий хід слідства.

Дану ситуацію у по­ліції нам прокоментували так:

– За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за статтею 286 частиною 1. Від тяжкості тілесних ушкоджень, які отримав потерпілий, може змінитися кваліфікація злочину. Відповідно, коли потерпілий завершить лікування, вилучиться історія хвороби і відправиться на судово-медичну експертизу. Є відеозапис моменту вчинення ДТП. Попередньо там винуватцем є водій автомобіля. За даним відеозаписом призначено ряд експертиз, зокрема ті, які встановлюють швидкість руху мотоцикліста. Слідчий поспілкується з потерпілим тоді, коли стабілізується його стан.

Софія Копач