Трагічний інцидент стався минулої суботи у Гуменному Вінницького району. Там у своєму будинку знайшли повішеним місцевого жителя Романа Катюжанського.

Він виховував 11-річну падчерку Катерину, і проти нього відкрили кримінальне провадження за фактом її розбещення. Проте в селі не надто вірять у цю версію…

– Рідна матір Катрусі народила її у 14 років, але через неналежне виховання була позбавлена батьківських прав. Опікуном дівчинки стала її 55-річна бабуся та її 40-річний співмешканець Роман. Чоловік дуже любив свою названу онуку, постійно щось купував, піклувався, — розповіли знайомі родини. — Натомість рідна матір Надія вийшла заміж за колишнього ув’язненого, і в старій хаті вони проживали у селі в Мурованокуриловецького району. Народилось у них троє дітей. Вони постійно хотіли забрати старшу дівчинку. Постійно погрожували, що вб’ють Романа або посадять. У них стара розбита хата, за дітьми доглядають погано. Їх навіть до інтернату забирали, але Надія повертала. Можливо, війна за Катерину — це було бажання не так батьківства, як отримання виплат. Наскільки нам відомо, рідна мама забирала до себе інколи дитину і підмовляла проти бабусі та співмешканця. Дійшло до того, що дівчинка заявила, що Роман її систематично ґвалтував. Відповідно матір написала заяву до поліції. Скоріш за все, чоловік всього цього не витримав і скоїв суїцид!

У поліції поки не знайшли доказів його вини.

До поліції написали заяву, почалось розслідування, слідчі допитали свідків, дівчинку оглянули лікарі. Але підстав стверджувати, що згвалтування було, чи той чоловік причетний до згвалтування, на даний час немає. Чекаємо висновків медичної експертизи. Підозру йому не вручали. За фактом смерті чоловіка відкрите кримінальне провадження – умисне вбивство з позначкою «самогубство». Слідство триває, кажуть у пресслужбі поліції.

Віталіна Володимирова