23 жовтня повідомлено про підозру колишньому керівнику державного підприємства “Мурафський кар’єр”. Посадовця звинувачують у незаконному видобуванні вапняку. Йдеться про суму збитків у 150 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратура.

За даними слідства, директор державного підприємства “Мурафський кар’єр”, в період часу з 2015 по 2018, достовірно знаючи про те, що у вказаного державного підприємства спеціальний дозвіл на користування надрами зупинений, а у подальшому анульований, організував, незаконне видобування флюсового вапняку на території Жданівського родовища, яке перебувало в користуванні підприємства.

Встановлено, що керівником організовано незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення – вапняку флюсового в кількості 58811 м3, що становить 104 683 т. Вказані злочинні дії призвели до заподіяння збитків державі на суму 150 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому за оперативного супроводження УСБУ у Вінницькій області.