У передвиборних баталіях кандидати не гребують нічим. Навіть такими «народними» способами привселюдного приниження, як обливання помиями та лайном.

Нещодавно в одній об’єд­наній територіальній громаді у Вінницькому районі кандидата на голову ОТГ четверо невідомих облили нечистотами. Відео цього інциденту встигла побачити уся громада, і правоохоронцям не залишалося нічого іншого, як відкрити кримінальне провадження за фактом заяви одного з кандидатів на голову Вороновицького ОТГ. Постраждалий у всьому звинувачує свого головного опонента на виборах. Той, у свою чергу, переконує, що все це не що інше, як піар і кандидат сам себе облив… І це при тому, що за посаду змагаються не тільки вони удвох, а п’ять кандидатів.

Які результати цього інциденту — стане відомо вже за кілька днів, але смороду після інциденту — вже на всю ОТГ! За такий злочин передбачено до чотирьох років позбавлення волі, кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Від початку виборчої кампанії поліцією Вінниччини зафіксовано 87 повідомлень про можливі порушення виборного законодавства. За результатами розгляду повідомлень розслідується шість кримінальних проваджень: за фактами підкупу виборців, завдання тілесних ушкоджень кандидату в депутати, підробки документації та хуліганств. На порушників виборчого законодавства складено 16 адміністративних протоколів.

Ілона ВАЛЬТЕР