Пошуки злочинців розпочали, коли до поліції звернувся 54-річний житель одного з сіл Вінницького району та повідомив, що невідомі особи пошкодили вікно, проникли у його будинок та викрали золоті та срібні вироби.

Працюючи над розкриттям злочину, поліцейські встановили автомобіль та за камерами відеонагляду – маршрут пересування транспортного засобу. А також з’ясували місцезнаходження підозрюваних. Виявилось, що троє чоловіків на два дні винайняли у Вінниці житло, після чого поїхали у напрямку Хмельницької області.

У Хмельницькому підозрюваних затримали за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД біля під’їзду багатоповерхівки. Затримані троє жителів
м. Маріуполь Донецької області, віком 28, 27 та 33 роки, двоє з яких – рідні брати. Усі мають судимості за вчинення крадіжок.

– У мікроавтобусі Volkswagen Transporter, на якому пересувалися зловмисники, поліцейські вилучили ювелірні вироби, викрадені з помешкань потерпілих, відмички, рукавички, рації, шокери, зброю та інші речі, що свідчать про їхні злочинні дії. Вилучені речові докази направлені на експертизу, – розповів начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко.

Наразі поліція перевіряє причетність затриманих до вчинення аналогічних злочинів на території Вінницької області та інших регіонів. Зловмисникам оголошено про підозру, за такий злочин передбачено покарання — до 6 років ув’язнення. Наразі суд відправив злочинців під цілодобовий домашній арешт.

Ольга Корнійчук