Днями у палаці Потоцьких в Івано-Франківську втретє відбувся фестиваль етномоди «Край.Ка».

Унікальність про­єкту — у під­тримці та розвитку регіональної культурної спадщини через просування сучасних модних етнобрендів, залучення молодих дизайнерів до роботи в етностилі. Розвиток нових модних брендів, що популяризують елементи традиційного вбрання та традиційні техніки виробництва одягу, сприяє підвищенню інтересу до культури та збереженню унікальної культурної спадщини.

На заході українські дизайнери презентували традиційний національний одяг. Так, на подіумі продемонстували свої витончені вироби дизайнери з Івано-Франківська, Львова та Вінниці. Нашу область представила відома вишивальниця Ольга Стрельцова. Вона вручну вишиває блузки, жилети, спідниці та сукні, а також розробляє методи ручної і машинної вишивки пишних букетів польових квітів, які не в’януть на її творах мистецтва навіть взимку.

– Fashion-фестиваль «Край.КА» має на меті показати світу осучаснений варіант національного одягу та донести красу й вишуканість українського вбрання.

У рамках цього фестивалю я пред­ставила невелику колекцію «Квіткові мрії По­ділля», яка складалася з 10 моделей одягу з яскравою, фактурною і об‘ємною вишивкою гладдю авторського дизайну, — розпові­ла Ольга Стрельцова. — Квіти виконані в різних техніках вишивки і нагадують нам про яскраві літні дні, саме вони є постійним джерелом натхнення. Крім того, у цій невеликій колекції були представлені три норкові шубки — результат колаборації СП «Гелас» м.Харків, яке працює спільно з виробниками української норки, з Краснолиманським звірорадгоспом Луганської області.

Шкурки пофарбовані в темно-синий і колір курної троянди, кожна прикрашена вишивкою-гладдю мого авторського дизайна. Вишивка і етностиль дозволяють відкривати нові грані для творчості і підкреслюють красу та індивідуальність створених моделей.

Віталіна Володимирова